Ministrul de interne elen: Grecia nu va plăti tranşa din iunie către FMI pentru că nu are bani

Grecia nu va plăti tranșa din iunie către Fondul Monetar Internațional pentru că nu are bani, a declarat duminică ministrul de interne elen, citat de Reuters.

24 mai 2015, 13:06
Ministrul de interne elen: Grecia nu va plăti tranşa din iunie către FMI pentru că nu are bani

„Cele patru plăți către FMI pentru luna iunie se ridică la 1,6 miliarde de euro, acești bani nu vor fi plătiți, nici nu există ca să poată fi plătiți„, a spus Nikos Voutsis la o emisiune de weekend a postului Mega TV. Grecia ar trebui să plătească acești bani în patru tranșe, în intervalul 5-19 iunie, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, un sondaj publicat duminică și citat de AFP relevă că majoritatea grecilor susțin guvernul partidului Syriza (stânga radicală) în negocierile cu creditorii țării, dorind totuși un acord care să permită țării să rămână în zona euro. Sondajul, realizat de institutul Public Issue pentru cotidianul proguvernamental Avgi, arată că 54% dintre persoanele interogate aprobă maniera în care guvernul poartă negocierile, în ciuda tensiunilor cu creditorii internaționali.

În plus, 89% dintre respondenți se opun unor noi reduceri a pensiilor, iar 81% se declară împotriva concedierilor colective. Potrivit sondajului, 71% dintre greci susțin moneda comună europeană, iar 68% estimează că revenirea la moneda națională, drahma, nu ar face decât să agraveze situația din țară.