Ministrul de Interne german vizează un acord cu Roma privind returnarea migranţilor din Germania în Italia

Ministrul de interne german, Horst Seehofer, a declarat miercuri că va încerca să încheie până la sfârşitul lui iulie un acord cu Roma asupra controversatei probleme privind returnarea de migranţi din Germania în Italia.

12 iul. 2018, 06:21
Ministrul de Interne german vizează un acord cu Roma privind returnarea migranţilor din Germania în Italia

Seehofer a făcut această declaraţie după o întrevedere cu omologul său italian Matteo Salvini, cu o zi înainte de o reuniune la Innsbruck a miniştrilor justiţiei şi de interne ai ţărilor din UE, în prezent sub preşedinţie austriacă, reuniune ce va fi consacrată în special problemei migraţiei.

El a declarat că oficiali ai celor două ţări se vor întâlni „foarte curând” pentru a discuta această problemă şi că el însuşi va avea atunci o nouă întrevedere cu Salvini. „Vom încerca să o facem în iulie sau cel târziu la începutul lui august”, a adăugat el, informează Agerpres.

Un asemenea acord cu Italia asupra returnării de refugiaţi constituie un punct central în compromisul pe care Seehofer l-a stabilit cu Angela Merkel, cancelarul federal german, pentru a pune capăt disputei asupra migraţiei din cadrul coaliţiei aflate la guvernare în Germania.