Ministrul de Interne, primele măsuri după ce o poliţistă din MAI şi-a acuzat şeful de hărţuire sexuală

Ministrul de Interne a luat primele măsuri după ce o polițistă din MAI și-a acuzat șeful de hărțuire sexuală. Ofițerul acuzat era susținut de fratele său, șef în Ministerul de Interne. Astfel, Marcel Vela a decis schimbarea acestuia de la conducerea Direcției de Audit Public Intern

27 feb. 2020, 14:37
Ministrul de Interne, primele măsuri după ce o poliţistă din  MAI şi-a acuzat şeful de hărţuire sexuală

Măsurile luate de ministrul de Interne pornesc de la fratele ofiţerului acuzat de hărţuire sexuală. Acesta a fost schimbat din funcţia de şef seviciu la Direcţia de Audit Public Intern. Este o măsură pe care ministrul de Interne a anunţat-o la momentul izbucnirii acestui scandal.

Surse din cadrul Ministerului de Interne susţin că, de fapt, această schimbare este motivată de faptul că ar exista nişte contracte între direcţiile unde lucrează fratele şi ofiţerul acuzat de hărţuire sexuală.

Reamintim că o poliţistă îl acuză pe un înalt ofiţer că i-a cerut în mod repetat să întreţină raporturi sexuale cu el şi a ameninţat-o că își va pierde funcţia, dacă nu va accepta. După mai bine de un an de hărţuire, angajata de la Interne a depus plângere penală.

Avansurile au început în iulie 2018, la puțin timp după ce ce fata a ajuns, prin concurs, în Ministerul de Interne. Superiorul i-a promis tinerei în schimbul unor favoruri sexuale o avansare în funcție şi chiar o promovare în rândul ofițerilor.

Cu toate că bărbatul era căsătorit, că să o convingă pe tânără polițistă să îi cedeze avansurilor i-a promis că vă divorţa de soţie şi că vă începe o noua viață alături de ea. Pentru că nici așa, tânără nu a cedat, a început să-i facă vizite inopinate la locul de munca, potrivit evz.ro. 

Ajunsese să o viziteze și de 6-7 ori pe zi cu scopul de a o verifica și de a face comentarii cu tentă sexuală. În timpul verii trecute, superiorul ei a urmărit-o pe litoral, la Saturn acolo unde polițistă se afla în misiunea și i-a cerut să întrețină relații sexuale cu ea la unul dintre hotelurile MAI din stațiune. Toate aceste lucruri au fost povestite de tânără polițista în plângerea penala depusa pe numele superiorului ei, la mai bine de un an de la începerea avansurilor, în noiembrie 2019. 

Citeşte şi  Nicolae Alexe, fostul adj. al IPJ Olt care nu au salvat-o pe Alexandra după apelul la 112, vrea să rămână în Poliţie