Ministrul Economiei avertizează aspura unei posibile fraude cu fonduri europene: „Adresa [email protected] trimite solicitanţilor de granturi vestea că au fost admişi”

Claudiu Năsui, Ministrul Economiei, antreprenoriatului şi turismului, atrage atenţia asupra unui risc de fraudă cu fonduri europene, precizând că hackeri au folosit o adresă de e-mail falsă pentru a păcăli solicitanţii de granturi.

20 ian. 2021, 14:52
Ministrul Economiei avertizează aspura unei posibile fraude cu fonduri europene: „Adresa contact@anunturi-monitorul-oficial.ro trimite solicitanţilor de granturi vestea că au fost admişi”

Ministrul Economiei atrage atenţia solicitanţilor de granturi din fonduri europene că o grupare foloseşte adresa de e-mail [email protected] pentru a-i înşela şi a le propune diverse afaceri, cu scopul de a le sustrage banii.

„Atenţie: Risc de fraudă! Ieri am aflat că cineva cu adresa de e-mail [email protected] trimite solicitanţilor de granturi vestea că au fost admişi. După care, evident, le fac diverse propuneri comerciale. Acest mesaj este o minciună”, scrie Năsui pe Facebook.

Acea adresă nu aparţine ministerului sau vreunei instituţii sau agenţii de stat, precizează ministrul Economiei.

”Singurul mod de comunicare al ministerului cu cei care solicită granturi este prin platforma de granturi făcută de STS. Ministerul nu vă va recomanda niciodată să alegeţi servicii comerciale de la anumite firme. Alegerea partenerilor dumneavoastră de afaceri este strict a dumneavoastră”, adaugă Năsui.

Ministrul Economiei, atacat de Dana Budeanu

Dana Budeanu vine cu reacții acide la adresa noului Guvern, mai ales după episodul în care Revelionul de la TVR a fost apostrofat de liderii puterii.

Dana Budeanu s-a arătat revoltată de faptul că un moment umoristic este tratat cu anchete. Aceasta spune că nu poți cenyuta râsul, iar în alte țări civilizate toți comedianții râd de politicienii importanți.

„Probabil a existat o negociere după alegeri şi TVR trebuie să ajungă la USR PLUS „doi şi-un sfert”. Aşa le spun eu, e un pamflet care a ajuns în 2020 să însemne realitatea. Doar 3 miniştri din marele guvern de coaliţie sunt copiii unor foşti mari securişti. Mie îmi plac securiştii mult, dar hai să recunoaştem această stare de fapt.

Căutaţi pe net, pe Google, trei nume: Năsui, Drulă, Voiculescu. Eu nu am nimic cu ei. Sunt niște fătălăi. Mă gândesc la părinții lor. Tu ai fost cine ai fost înainte de Revoluție. Tu, să te uiți la fiul tău și să te uiți la Năsui. Măscăricii ăștia vin cu sacul în spate cu sendvișelul și ne spun nouă ce ne fac.”, a spus creatoarea de modă.

Citeşte şi: Magazinele online, în creştere în 2020. Au înregistrat peste un milion de vânzări