Ministrul Economiei: Învăţământul dual este una dintre marile priorităţi ale Guvernului

Dezvoltarea învăţământului dual este o prioritate a Guvernului în condiţiile în care primul lucru pe care îl întreabă investitorii străini este dacă România are forţă de muncă calificată, a spus, miercuri, ministrul Economiei Costin Borc, în cadrul unui eveniment organizat de Ziarul Financiar.

19 mai 2016, 05:22
Ministrul Economiei: Învăţământul dual este una dintre marile priorităţi ale Guvernului

Investiţia în învăţământul dual este esenţială în dezvoltarea economică şi reprezintă o prioritate pentru Guvernul actual, având în vedere că primul lucru de care se interesează investitorii străini când vin la noi în ţară este dacă avem sau nu forţă de muncă calificată, a explicat ministrul Economiei, Costin Borc, în cadrul evenimentului „Industria auto: motorul economiei româneşti”, organizat miercuri de Ziarul Financiar.

Subiectul învăţământului dual este una din marile priorităţi ale Guvernului. Nu vom putea rezolva nimic dacă nu ne ocupăm de calificarea forţei de muncă, de atragerea forţei de muncă şi de păstrarea în ţară a celor care vor să plece şi aducerea înapoi în ţară a celor care vor să vină. Demografia este un factor determinant şi pentru a atrage forţă de muncă ne trebuie, în primul rând, învăţământ dual. Prima întrebare pe care o au producătorii este dacă pot găsi 2.000 de oameni pe care să-i angajeze aici, în România„, a declarat ministrul Economiei.

Borc a mai vorbit şi despre dezvoltarea IMM-urilor, spunând că îşi doreşte să vadă mai mulţi producători autohtoni care deschid fabrici în mediul rural sau la oraşele mai mici.

„Lucrăm foarte mult la dezvoltarea IMM-urilor, micii producători, eu visez la fabrici de 50-60-70 de salariaţi în mediul rural sau mic-urban, care să producă numai pentru industria autohtonă, în general. Aţi văzut că vorbim de o strategie economică pe care Guvernul României vrea să o propună – producţie oriunde în România”, a mai spus ministrul.