Ministrul Economiei, realizator de spectacole de operă

Deşi este un om al cifrelor şi conduce Ministerul Economiei, Varujan Vosganian este atras şi către artă. El este, de altfel, cel care semnează libretul operei "Visătorul trezit", pe care o va pune în scenă în premieră absolută, la Opera Naţională din Bucureşti.

23 mai 2013, 06:39
Ministrul Economiei, realizator de spectacole de operă

Spectacolul de operă pe care Varujan Vosganian îl prezintă în premieră pe 27 mai este un proiect de familie pe care-l pune în scenă alături de fiica sa, Armine, şi soţia sa, Mihaela, compozitoare de muzică simfonică.

Concertul este dedicat eroilor revoltei din lumea celor trei dimensiuni, spune ministrul Economiei. Opera are ca punct de plecare lumea adevărată, în care oamenii şi visele lor se contopesc, iar iubirea este înţeleasă altfel, ca un sentiment necondiţionat, a dezvăluit ministrul Economiei câteva amănunte din spectacolul pe care îl pregăteşte pentru data de 27 mai.

Acesta nu este primul proiect muzical de familie al ministrului Economiei. Împreună cu fiica şi soţia sa, a realizat cantata „Iisus cu o mie de braţe”, o lucrare simfonică, cu solişti şi cor, dedicată eroilor Revoluţiei din 1989.