Ministrul Economiei spune că Dacia vinde autoturismele mai scump, pentru că nu e parte din Schengen: „Nu cred că cetăţenii europeni merită asta. Totuşi, se pare că guvernul austriac crede că ei ar trebui să plătească mai mult”

Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a declarat că România vinde cu 100 de euro mai scump fiecare mașină Dacia Duster, bani calculați doar pentru timpul petrecut la coadă pentru export, din cauză că nu este în Schengen.

30 nov. 2023, 18:04
Ministrul Economiei spune că Dacia vinde autoturismele mai scump, pentru că nu e parte din Schengen: „Nu cred că cetăţenii europeni merită asta. Totuşi, se pare că guvernul austriac crede că ei ar trebui să plătească mai mult”

”Bulgaria produce piese auto. Dacă calculăm timpul și costul pieselor care intră în Dacia Duster, produse în Bulgaria sau în alte părți ale Europei, prețul este mult mai mare decât poate fi de fapt în spațiul Schengen.

Nu cred că cetățenii europeni merită asta. Totuși, se pare că guvernul austriac crede că ei ar trebui să plătească mai mult pentru fiecare produs care este fabricat în România și se vinde. Dar cred că blocada este o decizie politică”, a mai declarat Oprea pentru publicația bulgară Kapital, preluat de Rador.

Dacia a prezentat cea de-a treia generație a modelului Duster, un SUV care s-a bucurat de o popularitate semnificativă de-a lungul anilor. Lansat inițial în 2010 și vândut în peste 2,2 milioane de unități în 13 ani, modelul a ajuns la Duster 3, care promite îmbunătățiri semnificative și inovații tehnologice.

Noul Duster 3, prezentat de Dacia. Mașina va fi prezentată la Salonul de la Geneva și va ajunge în primăvară la primii clienți. Detalii despre noul model.

Dimensiuni și design:

– lungimea Duster 3 este de 4,34 metri, oferind mai mult spațiu pentru pasageri.

– designul este inspirat din conceptul Manifesto, prezentat în 2022, promițând un aspect mai robust și plin de personalitate.

– versiunea 4×4 a SUV-ului este menționată ca ducând capacitățile off-road la un nivel superior.

Performanțe și motorizare:

Duster 3 va include și o variantă hibridă, similară cu modelul Jogger.

– oferă o gardă la sol adaptată pentru off-road, având 217 mm în cazul versiunii 4×4 – cea mai ridicată din piață.

– va include motorizarea HYBRID 140, bazată pe tehnologii recunoscute în cadrul Renault Group.

Citeşte şi: Crăciun 2023: 1800 de lei pentru un porc sacrificat de 100 kg, jumătate din bani vin de la primărie