Ministrul Educaţiei a anunţat suspendarea tezelor pentru acest an şcolar. Cum vor fi încheiate mediile

Publicat: Luni, 27 Aprilie 2020 15:40 // Actualizat: Luni, 27 Aprilie 2020 15:54 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a făcut luni precizări importante legate de situaţia examenelor de final de an şi încheierea mediilor elevilor.

"Referitor la încheierea situaţiei scolare, mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, așa cum am mai precizat. Însa nu se vor mai susține teze", a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie. "Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învăţare şi sarcini de lucru. Totodată, Ministerul Educaţiei va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încât unele conţinuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie abordate în anul şcolar următor", a adăugat Monica Anisie.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei: "Măsurile au fost adoptate şi de alţi ţări". Gradiniţele, şcolile şi universităţile, închise până în toamnă

"Pentru situaţiile exceptionale, în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educației și Cercetării va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare, dar niciun elev nu va rămâne fără medii încheiat", a dat asigurări ministrul. Ea a precizat şi momentul şi condiţiile în care copiii se vor întoarce în clasele de curs: "Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu, pot reveni în unităţile de învăţământ pe 2 iunie, doar pentru doua săptămâni, dar numai pentru pregatire şi consiliere pentru examenele naţionale".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
06 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H