Ministrul Educaţiei a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor lui Gabriel Oprea. VEZI DOCUMENTUL

Publicat: Vineri, 02 Septembrie 2016 16:14 // Actualizat: Vineri, 02 Septembrie 2016 18:27 // Sursa: romaniatv.net

Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor al fostului vicepremier Gabriel Oprea. Acesta are posibilitatea să ceară revocarea ordinului.

Foto: digi24.ro

Gabriel Oprea rămâne fără titlul de doctor în drept, după ce ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat vineri ordinul de retragere a tilului de doctor al fostului vicepremier.

"Se retrage titlul de doctor în domeniul drept, acordat domnului Oprea M. Gabriel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 3467/16.03.2001. Direcția Generală Învățământ Superior din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice comunică prezentul ordin Universității din București, care îl va duce la îndeplinire și persoanei nominalizate la art. 1. Prezentul ordin se publică pe site-urile oficiale ale CNATDCU, MENCȘ și Universitatea din București", se arată în documentul postat pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat, luni, că se va adresa instanţei după ce CNATDCU i-a respins contestaţia la verdictul de plagiat, susţinând că nu i-a fost respectat dreptul la apărare şi că nu s-a numit singur doctor.

"Situaţia mea a fost evaluată nu după legea din 2000, când am susţinut teza, ci după o lege intrată în vigoare la mai bine de 10 ani de la finalizarea studiilor doctorale. Lucrurile s-au schimbat mult de atunci. De exemplu, posibilitatea retragerii titlului de doctor a fost introdusă în lege abia în 2011, ea nefiind prevăzută în legislaţia anului 2000. Mai mult, noţiunea de „plagiat” a fost definită în legislaţie abia în 2004, adică la 4 ani de când mi-am susţinut teza. (...) Pe subiectul doctoratului, am astăzi două hotărâri emise de instituţiile statului român, hotărâri care sunt amândouă valabile, dar care se bat cap în cap", a scris Gabriel Oprea pe Facebook.

Comisia de experţi din cadrul CNATDCU care a analizat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat în cazul acestuia la data de 26 iulie.

Conducerea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a decis menţinerea deciziei Comisiei de Contestaţii, care a stabilit că Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Gabriel Oprea Gabriel Oprea plagiat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H