Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a fost decorat de Casa Regală a României

Ministrul Educației, Adrian Curaj, scriitorul Mircea Cărtărescu, ÎPS Mitropolitul Teofan al Moldovei sunt câteva dintre personalitățile care au fost decorate astăzi, în numele Regelui Mihai I, în cadrul unui eveniment dedicat împlinirii a 135 de ani de la Proclamarea Regatului României și aniversării zilei de naștere a principesei Margareta, Custodele Coroanei.

26 mart. 2016, 12:02
Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a fost decorat de Casa Regală a României

În Holul de Onoare al Castelului Peleș, Custodele Coroanei române, Principesa Margareta, a decorat în numele Regelui Mihai I personalități, instituții și colaboratori ai Casei Majestății Sale Regelui, din România și din Germania, Franta și Marea Britanie. Alături de Custodele Coroanei se va afla Principele Radu.

Conform unui comunicat de presă remis de Palatul Elisabeta, ÎPS Mitropolitul Teofan al Moldovei a fost învestit cu Ordinul Coroana României în grad de Comandor.

De asemenea, decorația Regală „Nihil Sine Deo” a fost conferită lui Mircea Cărtărescu, ÎPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, lui Vasile Moldoveanu și Societății Naționale de Cruce Roșie din România (cu ocazia aniversării a 140 de ani de la fondare).

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a fost învestit cu „Medalia Custodele Coroanei”. Au mai primit distincția și Corina Șuteu, Anca Harasim, Dan Mocanu, Simona Baciu, Dana Pârtoc, Monica Minoiu, S.P. O’Mahoney, Radu Dop, Mugurel Mărgărit-Enescu și Mihaela Minu.

Teodor Ilincăi și Andrei Vandoros au fost investiți cu Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.

Au primit „Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate” Lidia Voicu, Mihai Covrig, Mihai Kovacs și Raluca Stratulat.