Ministrul Educaţiei, anunţ de ultimă oră despre numărul profesorilor vaccinaţi anti-COVID. 50% vor fi imunizaţi până pe 10 martie

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat că, până pe data de 10 martie, 50% dintre cadrele didactice care intră în contact direct cu elevii vor fi vaccinate. Dacă este vorba, însă, despre întreg personalul din învăţământ, procentul va fi atunci de 35%.

28 feb. 2021, 19:57
Ministrul Educaţiei, anunţ de ultimă oră despre numărul profesorilor vaccinaţi anti-COVID. 50% vor fi imunizaţi până pe 10 martie

Ministrul Educaţiei a dat detalii despre numărul profesorilor vaccinaţi anti-COVID, în condiţiile organizării unei campanii dedicate de vaccinare a angajaţilor din sistemul de învăţământ.

„Am făcut deja campania de vaccinare dedicată personalului din învăţământ. Aş vrea să vă spun că în primele patru zile, de miercuri până sâmbătă, aproape 20.000 de persoane angajate în învăţământ, în marea lor majoritate cadre didactice au fost vaccinate.

S-a ajuns în aşa fel la un număr de 78.000 al persoanelor angajate în învăţământ vaccinate. Asta înseamnă un procent de circa 22%.

Dacă lucrurile vor merge în acelaşi fel până pe data de 10 martie  vom avea un număr de persoane vaccinate de peste 120.000, adică un procent de 35% din personalul din învăţământ.

Dacă ne raportăm la cadrele didactice care intră în contact direct, nemijlocit cu elevii şi studenţii, numărul celor vaccinaţi va fi tinde către 50%. Este un element foarte important pe care Ministerul Educaţiei împreună cu coordonatorii campaniei naţionale de vaccinare au putut să îl facă în beneficiul siguranţei în şcoli şi universităţi”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la postul Digi 24, citat de News.ro.

Tot astăzi, medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunţat că lista de aşteptare va fi disponibilă pe platforma de vaccinare începând din data de 15 martie. Cei care vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus se pot înscrie pe această listă.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a spus că lista de aşteptare pe platforma pentru vaccinare nu a fost deschisă până acum pentru că trebuiau activate toate cele peste 750 de centre de vaccinare.

Citeşte şi: Lista de aşteptare pe platforma pentru vaccinare, disponibilă din 15 martie. Dr. Gheorghiţă: „Fiecare persoană care doreşte să se vaccineze o poate accesa”

Luni, 1 martie, sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Citeşte şi: Veste excelentă de la premierul Cîțu! România, pe locul 3 în Europa și pe locul 6 în lume la numărul de persoane vaccinate anti-Covid cu ambele doze

 


loading...