Ministrul Educaţiei, anunţ de ultimă oră despre revenirea la şcoală. Se vor vaccina sau nu profesorii împotriva COVID

Ministrul Educaţiei a venit cu noi lămuriri despre revenirea în bănci a elevilor. Sorin Cîmpeanu spune că nu exclude niciun scenariu pentru redeschiderea şcolilor şi totul depinde de analiza făcută la finalul lui ianuarie de către specialişti.

05 ian. 2021, 20:12
Ministrul Educaţiei, anunţ de ultimă oră despre revenirea la şcoală. Se vor vaccina sau nu profesorii împotriva COVID

Ministrul Educaţiei, anunţ de ultimă oră despre revenirea la şcoală. Sorin Cîmpeanu a vorbit despre impactul pe care îl are şcoala online asupra elevilor şi noile modificări ce vor fi aduse sistemului de învăţământ.

Ministrul Educaţiei, anunţ de ultimă oră despre revenirea la şcoală. Ce se va întâmpla din Semestrul II

„După 300 de zile de când avem perturbări în sistemul de Educaţie, e firească întrebarea. Eu îmi doresc cât mai repede decizia deschiderii şcolilor. Hotărârea o vom lua la finalul lunii ianuariei. Trebuie să vedem cum evoluează numărul cazurilor de coronavirus şi cum evaluează campania de vaccinare.

Am cerut până la jumătatea lui ianuarie disponibilitatea profesorilor de a se vaccina antiCOVID. Peste 10 zile vom avea date clare. Sunt peste 430 de mii de profesori care ar putea să se vaccineze. Măsurile vor fi păstrate indiferent dacă se revine la şcoală.

În funcţie de rezultatele pe care le vom avea, vom vedea cum se va face actul de vaccinare. Facem tot posibilul ca elevii să revină în bănci. E greu să dau o notă la ceea ce înseamnă învăţământul online. Ar fi totuşi o notă de trecere. Elevii din România sunt foarte afectaţi de ceea ce a însemnat învăţământul online.

Nu excludem niciun scenariu, după ce se va face analiza. Nu exclud nici prioritatea acordată celor mici, nu excludem nici prioritizarea celor care dau examene naţionale.

Învăţământul simultan e o nenorocire. Trebuie să dispară. E foarte greu ca profesor să predai aşa. E demotivant. Pe 31 ianuarie vom avea planurile cadru. Examenele naţionale trebuie să se ţină într-o notă bună. Schimbările din Educaţie face în aşa fel încât cei mai pricepuţi specialişti să nu poată să se descurce, dar studenţii şi elevii.. Aşa cum a început semestrul I, îl vom termina tot online. Semestrul II ne-am dori să îl începem fizic. Ne dorim să deschidem şcolile.

Avem mai puţin de 6 luni până la examenele naţionale. Trebuie să se susţină. Dacă vor fi necesare schimbările, le vom anunţa şi vor fi doar în interesul elevilor. Există multe petiţii. Aş vrea să spun şi să detaliez. În momentul acesta, în care numirile expiră în ianuarie, Inspectoratul Judeţean exprimă o decizie în această problemă. Abia aştept să organizez examene pentru inspectorii şcolari. Acolo vor fi aleşi doar oamenii competenţi, total apolitic. Voi lupta cât pot de mult, ca alegerile pentru director să se facă în şcoala exactă. Cred că aşa se poate greşi mai puţin în alegerea unui director, având în vedere că se cunosc toţi şi decizia să nu mai vină din pixul unui inspector şcolar.”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei: Urgenţa zero o reprezintă deschiderea prioritizată a şcolilor
 


loading...