Ministrul Educaţiei anunţă cum vor fi plătiţi profesorii în perioada vacanţei dintre cele două sărbători de Paşti

Profesorii vor fi plătiți, în continuare, cu salariul integral, dacă sunt titulari, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în conferinţa de presă de la finalul ședinței de Guvern de joi.

26 mart. 2021, 18:16
Ministrul Educaţiei anunţă cum vor fi plătiţi profesorii în perioada vacanţei dintre cele două sărbători de Paşti

Ministrul Educaţiei a explicat că profesorii titulari vor primi salariul întreg, indiferent de câte ore de curs vor trebui să predea claselor terminale, în sistemul online.

„Deci salariile… dacă e vorba de personal titular, vor primi salariul întreg. Dacă este vorba de cadre didactice care predau la clasele terminale și până acum știa toată lumea că e o vacanță între 2 și 11 aprilie, între 30 aprilie și 9 Mai”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Pe de altă parte, într-o informare trimisă de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ către profesorii pe care-i reprezintă, apare informația că la ședinta Comitetului pentru Dialog Social de joi a fost solicitată o soluție pentru profesorii care nu au ore la clasele terminale și pentru cei de la școlile profesionale și liceele tehnologice, scrie Edupedu.

Ministrul Educaţiei caută soluţii pentru profesorii care nu au ore să rămână în activitate

„Am atras atenția asupra faptului că trebuie să se reglementeze și numărul de ore anual pentru cadrele didactice din învățământul tehnologic și profesional, avându-se în vedere că semestrul al doilea se micșorează cu o săptămână, reprezentanții Ministerului Educației angajându-se e că se va reglementa acest lucru. De asemenea, s-a solicitat să se găsească o soluție ca personalul didactic de predare care nu are ore la clasele terminale să rămână în activitate în cele două săptămâni suplimentare de vacanță, pentru că altfel vor fi nevoit să vină în activitate în luna august, epuizându-se numărul de zile de concediu pentru acest an școlar”, potrivit informării FSLI.

Citeşte şi: Educația practică în liceu, șansa la o integrare rapidă în piața muncii