Ministrul Educaţiei anunţă majorarea burselor pentru elevi. De când intră în vigoare noua măsură

Ministrul Educaţiei a anunţat joi că ia în calcul majorarea cuantumului burselor pentru elevi. Măsura ar urma să intre în vigoare în luna ianuarie a anului următor.

26 aug. 2021, 18:54
Ministrul Educaţiei anunţă majorarea burselor pentru elevi. De când intră în vigoare noua măsură
Ministrul Educaţiei anunţă majorarea burselor pentru elevi. De când intră în vigoare noua măsură

Ministrul Educaţiei a declarat în cadrul conferinţei de presă de joi că ia în calcul ca de anul viitor să crească bursele pentru elevi, pentru a contracara valul de scumpiri cu care se confruntă România.

Ministrul Educaţiei anunţă majorarea burselor pentru elevi

Citeşte şi Cum se calculează salariile profesorilor în anul şcolar 2021-2022. Ordinul a apărut în Monitorul oficial

“Am discutat şi zilele trecute, am discutat şi astăzi cu Consiliul Naţional al Elevilor şi luăm în calcul o modificare semnificativă în plus a cuantumului minim al burselor pentru elevi. (…) Din perspectiva educaţiei, vă spun că educaţia trebuie să rămână gratuită. Dacă este gratuită, nu avem de ce să vorbim de scumpiri”, a transmis Cîmpeanu în cadrul conferintei de presă de joi.

Ministrul a explicat cum ar putea creşte cuantumul minim al burselor elevilor începând cu luna ianuarie 2022.

„Propunerea este ca începând din ianuarie 2022 să avem creşteri semnificative ale cuantumului minim. Pot să vă spun că de la 100 lei cuantumul bursei de performanţă elevii au cerut 300 de lei, Ministerul Educaţiei a propus 500 de lei. Pentru bursa de merit care este acum 100 de lei la nivel de cuantum minim există în procesul de negociere cu Consiliul Naţional al Elevilor propunerea să crească, să fie diferenţiată de merit 1 şi de merit 2 şi să aibă o valoare de 200 de lei merit 1 şi 250 de lei merit 2.

Pentru bursa de studiu (…) putem lua în considerare un cuantum de 150 de lei, iar pentru bursa de ajutor social (…) considerăm că şi acolo este nevoie de o creştere, de dublare, un cuantum minim de la 100 de lei la 200 de lei”, a precizat Sorin Cîmpeanu în cadrul conferinţei de presă.

Citeşte şi Klaus Iohannis, înainte de începutul anului şcolar: „Fac un apel către părinţi şi personalul din Învăţământ: să arătăm că ne pasă cu adevărat de şcoală şi de viitorul copiilor şi să ne vaccinăm!” VIDEO