Ministrul Educaţiei anunţă schimbări importante la clasele V-VIII

Planul curricular pentru clasele V-VIII prevede o mai mare libertate şcolii pentru a planifica pregătirea elevilor, anunţă Adrian Curaj. 

25 mart. 2016, 15:45
Ministrul Educaţiei anunţă schimbări importante la clasele V-VIII

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat, vineri, la Constanţa, că, în curând, va fi anunţat planul curricular pentru clasele V-VIII, care va prevedea materii în plus, dar şi o mai mare libertate pentru unităţile de învăţământ pentru a planifica ce vor să facă pentru pregătirea elevilor.

„În curând vom anunţa planul curricular pentru clasa V – clasa a VIII-a. Sunt câteva lucruri frumoase pe care le veţi vedea săptămâna viitoare, în legătură cu pregătirea programei pentru fiecare materie, câteva materii apărute mai nou, cu accent pe ele, şi câte un pic din ce în ce mai mult libertate şcolii pentru a planifica ce vrea să facă în pregătirea elevilor”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Adrian Curaj s-a aflat, vineri, la Constanţa, unde a avut o întâlnire cu inspectorii şcolari generali din judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa şi Tulcea.

În cadrul întâlnirii, ministrul Educaţiei a discutat despre pregătirea examenelor, dar şi despre o simplificare administrativă astfel încât timpul profesorului să fie dedicat mai mult şcolii şi mai puţin birocraţiei.

Anterior, Adrian Curaj a vizitat două şcoli, una din judeţul Ialomiţa, iar cealaltă din judeţul Constanţa, declarându-se mulţumit de ceea ce a văzut.