Ministrul Educaţiei, anunţul momentului despre SALARIILE profesorilor

Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul aşteptat de toţi angajaţii din sistem, după ce vineri mai mult de jumătate dintre ei s-au trezit fără salarii pe card.

16 mai 2022, 19:00
Ministrul Educaţiei, anunţul momentului despre SALARIILE profesorilor
Ministrul Educaţiei anunţă majorarea burselor pentru elevi. De când intră în vigoare noua măsură

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că în cinci judeţe nu s-au primit salariile în învăţământ, din cauza unei erori informatice de la Ministerul de Finanţe. “În urma consultării tuturor inspectoratelor şcolare județene, suntem în măsură să vă informăm că la această oră au fost plătite toate drepturile salariale angajaților din sistemul de educaţie.

Experții Consiliului Fiscal avertizează: România, aproape de colaps. Ce s-ar putea întâmpla cu salariile
Ministerul Educaţiei regretă întârzierile înregistrate din cauza unor erori informatice la nivelul unei instituții care se află în structura altui minister și reiterează  susţinerea pentru o  salarizare motivantă şi, evident, pentru plata la timp a tuturor angajaţilor din învăţământ. Fără resurse financiare nu se poate imagina o educaţie în spiritul calității și echitații”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

De ce nu și-au primit toți bugetarii salariile. Ministerul Finanțelor, anunț: Când se vor face plățile
Ministerul Finanțelor a anunțat că din cauza unor disfuncționalități s-au înregistrat vineri întârzieri parțiale la plată și că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar.

„Din motive obiective, în data de 13 mai 2022, s-au înregistrat disfuncționalitați ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum și în sistemul de plăți interbancare, înregistrându-se întârzieri parțiale la plată”, a transmis ministerul.

”Noi am fost informaţi că în cinci judeţe nu s-au primit salariile în învăţământ, am înţeles că se va rezolva cât mai repede”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Probleme cu salariile bugetarilor! Sute de mii de oameni NU au fost plătiţi. Când li s-a promis că îşi vor primi banii
El a arătat că a discutat la Guvern cu ministrul de Finanţe, care i-a transmis că este o eroare informatică. ”Chiar acum vin de la Guvern, am înţeles de la ministrul de Finanţe că a fost o eroare informatică, care a afectat plata salariilor tuturor bugetarilor, la timp, în mai multe judeţe”, a spus el.

Amintim că Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a declarat azi pentru Edupedu.ro că „A apărut o problemă față de transmiterea sumelor de bani prin trezorerie către bănci. Ziua de plata a salariilor pentru sistemul de învățământ preuniversitar – și nu numai – este pe data de 14. În situația în care această dată cade la sfârșit de săptămână, mă refer aici în zilele de sâmbătă și duminică, salariile se plătesc în ultima zi lucrătoare din săptămâna în cauză. Cu alte cuvinte, vineri trebuiau să-și primească salariile”.