Ministrul Educaţiei: „Asigur profesorii că vor primi măririle salariale”. Care va fi structura anului şcolar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că în 2020, profesorii vor primi salariile mărite așa cum s-a stabilit prin lege, subliniind că în bugetul ministerului au fost incluși 1,7 miliarde lei pentru majorări.

12 ian. 2020, 18:45
Ministrul Educaţiei: „Asigur profesorii că vor primi măririle salariale”. Care va fi structura anului şcolar

Veşti bune pentru profesori înaintea reluării şcolii. „Îi asigur pe toți colegii mei profesori că vor primi măririle așa cum s-a stabilit prin lege. Vor primi mărite salariile începând cu data de 1 ianuarie și cu data de 1 septembrie. În bugetul Ministerului Educației m-am ocupat să fie puși acești bani pentru măriri, este vorba despre 1,7 miliarde”, a declarat Monica Anisie la Digi24.

A’Pe de altă parte, anul școlar va începe pe 14 septembrie. „Trebuie să facem o diferență. Începerea anului școlar nu este același lucru cu începerea cursurilor. Ministerul Educației au propus pentru 2020-2021 o structură în care începerea anului să fie 1 septembrie și începerea cursurilor să fie 14 septembrie. Elevii își doresc 1 septembrie ca dată pentru începerea cursurilor. Asta presupune ca anul școlar să înceapă pe 15 august”, a explicat ministrul Educației, Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei, anunţ despre structura anului şcolar. Ce se întâmplă cu vacanţele elevilor şi concediile profesorilor

Ea a precizat că până la venirea elevilor la cursuri trebuie să se încheie în primul rând igienizarea școlilor. În plus, până pe 4 septembrie este organizată sesiunea a doua de Bacalureat. Potrivit ministrului, 100 de propuneri pentru modificarea structurii anului școlar au fost transmise Ministerului Educației.

Ministerul a lansat în dezbatere publică proiectul privind structura anului școlar pentru 2020 – 2021, potrivit căruia pe 14 septembrie ar putea începe cursurile. Anul acesta, școala a început pe 9 septembrie.

Consiliul Național al Elevilor a arătat însă că nu renunță la propunerea ca anul școlar să înceapă pe 1 septembrie, pentru că acest lucru ar ajuta elevii.