Ministrul Educaţiei, despre programele Şcoală după şcoală şi Masă în şcoli: Vor fi corelate

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a anunţat joi că programele "Şcoală după şcoală" şi "Masă în şcoli" vor fi corelate, iar pentru implementarea lor se va face un studiu.

21 nov. 2019, 09:37
Ministrul Educaţiei, despre programele Şcoală după şcoală şi Masă în şcoli: Vor fi corelate

„Ne dorim să realizăm programul ‘Şcoală după şcoală’ în fiecare unitate de învăţământ. Vom face un studiu la nivelul Ministerului Educaţiei şi această dezvoltare va fi corelată şi cu dezvoltarea programului ‘Masă în şcoli’. Corelăm cele două programe”, a declarat Monica Anisie joi.

În altă ordine de idei, Monica Anisie a subliniat că în acest moment nu se poate vorbi despre reducerea numărului de ore în şcoli şi licee, iar acest lucru va fi introdus după revizuirea planurilor-cadru.

„Nu este vorba de o reducere a numerelor de ore acum. Pentru că există o lege şi legea trebuie aplicată. Noi, împreună cu toţi partenerii noştri, vom iniţia dialogul pe tema revizuirii planurilor-cadru, pentru că altfel nu se poate şi nu vom lua nicio decizie din pix, pentru că nu avem cum să facem asta, ci după o consultare serioasă, consultare publică şi abia după ce vom realiza aceste noi planuri-cadru vom trece la realizarea programelor. Nu pot rămâne aceleaşi programe, când, de fapt, toţi părinţii şi copiii se plâng că este programa foarte încărcată”, a afirmat ministrul Educaţiei.