Ministrul Educaţiei despre retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta: „Dacă se putea, se făcea!”

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat, marţi, că instituţia pe care o conduce i-ar fi retras titlul de doctor lui Victor Ponta până acum, "dacă se putea". Oficialul a adăugat că "se va uita" la cadrul legislativ şi va da un răspuns solicitării Universităţii din Bucureşti.

01 mart. 2016, 15:49
Ministrul Educaţiei despre retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta: „Dacă se putea, se făcea!”

Întrebat de jurnalişti dacă i se va retrage titlul de doctor lui Victor Ponta, ministrul Educaţiei a răspuns: „Ministerul se va uita la cadrul legal şi vom veni cu un răspuns”, potrivit Agerpres.

La insistenţele jurnaliştilor, care au vrut să ştie dacă poate sau nu, pe baza actualului cadru legislativ, să-i retragă titlul de doctor lui Ponta, ministrul a răspuns iritat: „Nu! Dacă se putea se făcea!„.

Ministrul a anunțat că vineri va avea o întâlnire cu Biroul executiv al Consiliului Rectorilor în care se va aborda și problematica școlilor doctorale.

Universitățile își recunosc autonomia și ar vrea să fie implicate mult. Sunt responsabile universitățile, eram convins de acest lucru. Vineri am o întâlnire cu Biroul executiv al CNR. Sunt într-un dialog legat de autonomie, transparență și responsabilitate. (…) Eu sunt convins că performanța universităților și reacția lor este una asociată dorinței de a fi percepute ca instituții puternice, autonome și performante. Am promis un calendar de stabilire a unui cadru instituțional și legislativ potrivit, suntem în mijlocul lui, informațiile toate sunt publice. Curând vom avea un cadru robust astfel încât să putem aborda probleme de sistem într-un cadru și într-un sistem coerent„, a spus ministrul Educației.

Universitatea din Bucureşti a retrimis luni, Ministerului Educaţiei, dosarul privind teza de doctorat a fostului premier Victor Ponta, însoţită de solicitarea de retragere a titlului de doctor al fostului prim-ministru.

Fostul premier Victor Ponta a reacţionat, marţi, după decizia Universităţii Bucureşti de a retrimite Ministerului Educaţiei cererea de retragere a titlului de doctor. Aceasta a scris, pe Facebook, că la conducerea Universităţii Bucureşti s-ar afla „securişti impuşi de Băsescu„, care se ocupă doar de teza lui.