Ministrul Educaţiei: Directorul Institutului Geologic, demis pentru mesaje neverificate ştiinţific

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a declarat, joi, în legătură cu demiterea directorului de la Institutul de Geologie, că acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că cel în cauză a transmis public mesaje neverificate ştiinţific.

17 oct. 2013, 12:54
Ministrul Educaţiei: Directorul Institutului Geologic, demis pentru mesaje neverificate ştiinţific

„Atunci când te afli într-o situaţie delicată, poate chiar critică, aşa cum este situaţia cutremurelor din Galaţi, este bine să existe o bună coordonare între toate instituţiile specializate, iar mesajele care se transmit public să fie verificate şi din punct de vedere ştiinţific. Din păcate, deşi există un comitet care s-a constituit, domnul Costoiu coordonează acest comitet, au existat din partea domnului director mesaje neverificate ştiinţific şi care au produs şi pot în continuare să producă o serie de probleme la nivelul societăţii„, a precizat Remus Pricopie, la o dezbatere pe tema tranziţiei de la şcoală la viaţa activă, potrivit Agerpres.

În context, el a mai spus că, în afara informaţiilor difuzate public, lui Ştefan Marincea i se mai impută probleme de respectare a legii.

„Domnul director, în acest moment, se pare că are mai multe probleme şi nu doar o problemă, legate de legislaţie şi de respectarea legii. Tocmai pentru că problema este foarte delicată, mai întâi trebuie să avem un tablou foarte clar şi după aceea se va comunica, în conformitate cu legea, pe marginea acestui subiect”, a spus ministrul Educaţiei.

Potrivit Ministerului Educaţiei, directorul Institutului de Geologie al României, Ştefan Marincea, a fost schimbat miercuri din funcţie ca urmare a modului defectuos în care a gestionat şi a comunicat public rezultate preliminare ale cercetărilor efectuate în zona Izvoarele-Slobozia Conachi, din judeţul Galaţi, unde a avut loc recent o activitate seismică însemnată.