Ministrul Educaţiei: Editurile ştiinţifice nu au mai fost acreditate din 2012. Vom lucra la acreditarea lor

Publicat: Miercuri, 24 August 2016 15:02 // Actualizat: Miercuri, 24 August 2016 15:02 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat că editurile ştiinţifice din România nu au mai fost acreditate din 2012, iar împreună cu Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice ministerul va lucra la reacreditarea acestora.

Întrebat despre evaluarea de către experţii Ministerul Educaţiei a cărtilor scrise în penitenciare, ministrul a spus că aşteptă o decizie a ministrului Justiţiei, dar MENCS şi Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice vor lucra la o reacreditare a editurilor ştiinţifice, care nu au mai fost acreditate din 2012.

"Discuţiile (privind evaluarea cărţilor scrise de deţinuţi în penitenciare - n.r.) au fost înaintea numirii mele. De aceea, aşteptăm decizia ministrului Justiţiei. Dar Ministerul Educaţiei şi Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS) vor lucra la o reacreditare a editurilor ştiinţifice, care nu a mai fost făcută din 2012. Săptămana trecută a fost lansat apelul de selecţie pentru membrii Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice, derulat de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI)", a precizat ministrul Educaţiei.

Mircea Dumitru: Bacalaureatul teoretic nu poate o soluţie pentru toate tipurile de învăţământ

El a spus că procesul de reacreditare a editurilor ar putea începe după ce va fi aprobată componenţa finală a Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice.

"Aşa cum arata calendarul procesului de depunere a candidaturilor şi de selecţie, lista cu propunerile pentru membrii CNCS va fi făcută publică la finalul lunii septembrie, astfel încât, imediat după, să putem aproba componenta finală şi să începem procesul de reacreditare", a adăugat ministrul Educaţiei, într-un intervi pentru News.ro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H