Ministrul Educaţiei este drastic. Părinţii care nu îşi trimit copiii la şcoală vor fi amendaţi

Ministrul Educaţiei; Remus Pricopie, cere ca părinţii care nu îşi înscriu copiii în clasa a IX-a să fie amendaţi. În plus, Executivul vrea ca şcolile să nu mai fie păzite de firme particulare, ci de jandarmi sau poliţişti.

06 sept. 2013, 14:45
Ministrul Educaţiei este drastic. Părinţii care nu îşi trimit copiii la şcoală vor fi amendaţi

În momentul de faţă, în România, nu mai puţin de 8 la sută dintre elevii care au terminat clasa a 8-a nu au fost înscrişi la liceu, în condiţiile în care învăţământul este obligatoriu până în clasa a XX-a.

Potrivit România TV, ministrul Remus Pricopie a cerut vineri ca părinţii care nu îşi înscriu copiii la liceu să fie amendaţi şi, de asemenea, el a vorbit despre o nouă modalitate da calcul a mediei finale cu care elevii vor intra la liceu. „Avem 8 la sută copii neînscrişi în clasa a 9-a şi am cerut inspectorilor să identifice fiecare caz în parte. Să se solicite părinţilor înscrierea copiilor în învăţământul obligatoriu. Dacă nu vor face asta aplicăm legea, amendăm părinţii„, a spus ministrul Pricopie.

Pe de altă parte, începând cu anul şcolar 2013/2014 nota obţinută de elevi la testele naţionale va conta în proporţie de 75 la sută la admiterea la liceu. Media generală pe clasele V-VIII va conta în proporţie de de 25 la sută.

Citeşte şi Ministerul Educaţiei a anunţat modificări majore pentru admiterea la liceu

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea a vorbit despre paza oferită de firmele private în şcoli şi de rezilierea acestor contracte, astfel încât paza să fie asigurată Jandarmerie şi Poliţia Locală.