Ministrul Educaţiei: Este exclus ca la acest moment să se desfiinţeze clasa pregătitoare

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat joi că este exclus ca la acest moment să fie desfiinţată clasa pregătitoare.

21 nov. 2019, 10:12
Ministrul Educaţiei: Este exclus ca la acest moment să se desfiinţeze clasa pregătitoare

„Doamne fereşte, eu nu ştiu de unde anume s-a pornit cu acest… Este viziunea doamnei Andronescu. Acum, la conducerea Ministerului Educaţiei este altcineva, prin urmare vă spun foarte clar: este exclus ca la acest moment să se desfiinţeze clasa pregătitoare. Să nu uităm că totuşi eu am făcut parte din echipa care a realizat Legea nr. 1 din 2011, deci în 2012 am fost persoana care a introdus, împreună cu ministrul de atunci, clasa pregătitoare, deci nu se pune problema ca tocmai eu să fiu aceea care desfiinţează clasa pregătitoare”, a răspuns Monica Anisie joi, la întrebarea dacă se desfiinţează clasa pregătitoare.

Ea a adăugat că nici propunerea Ecaterinei Andronescu de a fi redenumită clasa pregătitoare „nu s-a materializat”, prin urmare „lucrurile merg în continuare la fel”.

Monica Anisie a fost prezentă joi la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a participat la deschiderea unui congres internaţional pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale. 

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei vrea să modifice examenul de Bacalaureat