Ministrul Educaţiei lansează „Parteneriatul pentru o şcoală mai bună”

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, invită autoritățile locale să se alăture unui demers - "Parteneriatul pentru o școală mai bună" - ale cărui obiective sunt susținerea mai puternică a educației și îmbunătățirea condițiilor de activitate din școlile românești în perspectiva începerii unui nou an școlar.

18 aug. 2016, 19:18
Ministrul Educaţiei lansează „Parteneriatul pentru o şcoală mai bună”

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației „Parteneriatul pentru o școală mai bună” vizează implicarea tuturor factorilor responsabili — minister și autorități locale — într-un proces de colaborare în interesul superior al generațiilor de elevi care, de fapt, înseamnă viitorul României. Astfel, ministrul îi invită pe reprezentanții autorităților locale ca împreună cu ministerul să ofere o șansă copiilor care trebuie să înfrunte sărăcia.

„Guvernul și-a îndreptat atenția către comunitățile mai puțin avantajate, dar avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră. În acest mandat, am înțeles cu toții că România nu este doar despre rezultate excepționale și școli frumoase, despre minți sclipitoare care pot da totul, pentru că li se oferă această șansă, ci și despre școli vechi de zeci de ani, despre copii care trebuie să înfrunte sărăcia și despre profesori care au nevoie de recunoașterea muncii lor. Știu că mulți dintre dumneavoastră înțeleg ce înseamnă o școală pentru comunitate. Dar mai știu și că sunt locuri unde este nevoie de o implicare mai activă. Poate că nu e o noutate, dar e despre realitatea din jurul nostru. Copiii noștri învață, în continuare, în școli fără autorizație sanitară de funcționare. Apoi, autorizațiile de securitate la incendiu. E mai mult decât îndeplinirea unor standarde seci de autorizare. Este vorba de siguranța copiilor și a cadrelor didactice în spațiile unde își petrec mare parte a zilei. Și cred că la asta trebuie să ne gândim, în primul rând”, afirmă demnitarul.

Potrivit ministrul Educației, implicarea autorităților locale în decontul navetei copiilor este esențială.

„De altfel, cred că pentru bunul mers al școlii este la fel de important și modul în care comunitatea școlară dialoghează cu dumneavoastră. Aici, echilibrul și parteneriatul sunt singurele modele care pot funcționa. Atunci când vorbim despre școală vorbim, de fapt, despre modul cum înțelegem să dăm formă viitorului nostru. Or, el nu se poate contura fără implicarea noastră constantă, nepartizană și cu viziune. Îmi exprim speranța că noul an școlar este, și cu ajutorul dumneavoastră, mai bine pregătit pentru elevi și profesori. Că, împreună, putem contura lumea în care orice vis este permis pentru copiii noștri, dând, astfel, sens viitorului lor”, mai spune ministrul, care le mulțumește reprezentanților autorităților locale și îi asigură de tot sprijinul său.

Citeşte şi Ministerul Educaţiei: Din anul şcolar 2016 -2017, elevii au propriul Statut