Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că a fost finalizat controlul la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Capitală, unde un elev ar fi fost violat în toaletă: „Luăm în serios fiecare sesizare”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că vineri s-a finalizat controlul făcut de Corpul de Control al ministrului la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Capitală. Un părinte a reclamat că acolo un elev a fost violat de două ori în doi ani, în toaletă.

11 mart. 2024, 16:19
Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că a fost finalizat controlul la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Capitală, unde un elev ar fi fost violat în toaletă: „Luăm în serios fiecare sesizare”

Ministrul Educației a precizat că raportul este în elaborare şi că nu a văzut rezultatele verificărilor. „Când voi avea raportul disponibil şi concluziile vor fi gata, vor fi date publicităţii. Încă este în elaborare”, a declarat Ligia Deca.

Ministrul spune că violența în școală este un fenomen îngrijorător și că e nevoie de un efort comun pentru o „prevenţie în mod eficient” cu privire la acest fenomen.

Citește și Perle simulare bac 2024: „Nicolae al II-lea a fost ultimul ţăran al Rusiei/ Puterea executivă era excitată de guvern/ După întoarcerea bărbaților din război a avut loc un baby boom”

„Ceea ce putem să facem este ca la nivelul fiecărei şcoli să luăm în serios fiecare sesizare, să luăm măsurile necesare, să protejăm copiii şi să ştim ce avem de făcut fiecare dintre noi, pentru că dacă fiecare dintre noi îşi face treaba, atunci violenţa se va reduce în mod semnificativ”, adaugă Ligia Deca.

Ligia Deca: „În niciun caz nu ne dorim să transformăm copiii în ţinte”

Când vine vorba despre consumul de droguri, Deca a precizat că Ministerul Educaţiei lucrează foarte bine cu celelalte structuri ale statului în vederea limitării acestui fenomen și că „s-au făcut paşi” în acest sens.

„Nu există niciun fel de procedură pe care ministrul Educaţiei să o promoveze care să victimizeze în vreun fel elevii care au o astfel de problemă de consum de substanţe interzise. Din contră, se asigură confidenţialitatea şi insistăm pe tot ceea ce înseamnă procedurile noastre ca discuţiile să se poarte individual, cu familia, cu profesionişti de faţă, în niciun caz nu ne dorim să transformăm copiii în ţinte”, a mai spus ministrul Deca.

Citește și Simulare Bacalaureat 2024 – proba la alegere a profilului. La geografie, elevii au avut de precizat numele a trei unități de relief pe care le străbate sau le delimitează fluviul Dunărea

Un elev de la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Bucureşti ar fi fost violat de două ori, în toaletă, au transmis părinţii săi. Directoarea unităţii, acuzată că a muşamalizat situaţia, a demisionat. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că ”nu o să rămână piatră pe piatră acolo, dacă se confirmă că directoarea a ascuns”.