Ministrul Educaţiei, mesaj pentru părinţi după apariţia primelor cazuri COVID-19 în şcoli: Un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate

Sorin Cîmpeanu a reacţionat după apariţia primelor cazuri de Covid-19 în rândul elevilor şi profesorilor de la redeschiderea şcolilor. Ministrul Educaţiei atrage atenţia că "pentru cei care apar acum în şcoli, cu cazuri de îmbolnăviri, infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp" şi le recomandă parinţilor "un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate".

11 feb. 2021, 14:05
Ministrul Educaţiei, mesaj pentru părinţi după apariţia primelor cazuri COVID-19 în şcoli: Un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, reacţionează după apariţia primelelor cazuri de infectare cu noul coronavirus după reluarea cursurilor faţă în faţă.

„Monitorizăm atent deschiderea şcolilor şi, fără doar şi poate, din păcate apar situaţii de cazuri confirmate în rândul elevilor, în rândul profesorilor. Şi trebuie să veghem la respectarea regulilor din prevederile ordinului de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este prioritară. Lucrurile nu sunt scăpate de sub control, sigur că în primele două zile situaţia a fost mult mai bună.

Aş vrea să fac o paranteză: apar ţinând cont de perioada de incubaţie, probleme tocmai din cauza să spunem unei anumite lipse de responsabilitate. Pentru că cei care apar acum în şcoli, cu cazuri de îmbolnăviri, infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate este o recomandare foarte puternică.

Riscul de a avea situaţii grave printre elevi, din fericire, este mic şi foarte mic. Însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important. Deci trebuie gestionate toate aceste lucruri”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie la conferinţa “Quo Vadis 2021!” – Ediția a III-a, Digitalizarea asigurărilor-prioritate ZERO!, citat de DCnews.ro.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost convocat joi la Palatul Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis. Întâlnirea are loc în contextul apariţiei primele cazuri de COVID-19 în şcoli de la reluarea cursurilor faţă în faţă.

Citeşte şi: Primele cazuri de infectare cu coronavirus după redeschiderea şcolilor. Alertă la mai multe şcoli din Bucureşti şi din ţară

La patru zile de la redeschiderea şcolilor au apărut şi primele cazuri de infectare cu COVID-19. Şase cazuri COVID-19 au fost confirmate doar în Bucureşti în rândul elevilor. S-a raportat şi o infectare în rândul profesorilor. De asemenea, alte cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate şi în alte unităţi şcolare din Vaslui, Gorj, Timiş, Braşov şi Cluj.