Ministrul Educaţiei: Metodologia de revocare a titlului de doctor nu a fost finalizată

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat vineri că metodologia privind revocarea titlului de doctor nu a fost finalizată, transmite Agerpres.

16 ian. 2015, 16:24
Ministrul Educaţiei: Metodologia de revocare a titlului de doctor nu a fost finalizată

„Prevederile ordonanţei de urgenţă le cunoaştem cu toţii, sunt sigur, următorul pas este elaborarea, avizarea şi aprobarea unei metodologii cu revocarea titlului de doctor. Această metodologie nu este finalizată, deci pe cale de consecinţă nu se poate finaliza procesul până când nu va exista această procedură de revocare”, a spus ministrul Educaţiei la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

El a mai precizat că metodologia ar trebui să fie finalizată pe parcursul lunii februarie, adăugând că Ministerului Educaţiei a primit încă trei cereri de renunţare la titlu de doctor de la ASE, Politehnică, dar şi la un titlu de master.

„Metodologia cred că ar trebui să fie finalizată pe parcursul lunii februarie şi abia apoi putem să mergem mai departe. Cert este că am primit deja încă trei solicitări de renunţare la titlu de la ASE, Politehnică, dar şi un master. Nu sunt persoane publice”, a arătat Cîmpeanu.

Guvernul a modificat printr-o ordonanţă de urgenţă Legea educaţiei naţionale, stabilind, printre altele, şi cadrul legal care reglementează regimul titlurilor ştiinţifice.

Pe 16 decembrie, premierul Victor Ponta i-a scris rectorului Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, pe care-l informa că renunţă la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003.