Ministrul Educaţiei nu se teme de varianta Delta: „Şcoala va începe cu prezență fizică în data de 13 septembrie”

Ministrul Educaţiei a anunţat că şcoala va începe cu prezenţă fizică din toamnă, fără scenarii de funcţionare a unităţilor de învăţământ, deşi tulpina delta începe să se răspândească rapid în România.

03 aug. 2021, 15:41
Ministrul Educaţiei nu se teme de varianta Delta: „Şcoala va începe cu prezență fizică în data de 13 septembrie”

Ministrul Educaţiei a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că din toamnă şcoala la începe cu prezenţă fizică a elevilor.

Ministrul Educaţiei nu se teme de varianta Delta. Cîmpeanu anunţă deschidera şcolilor din 13 septembrie

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 3 august. Peste 230 de cazuri noi COVID şi cinci decese în 24 de ore. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri din ultimele 2 luni

„Bazându-mă pe informațiile pe care le-am, în limitele de competență, bazându-mă pe faptul că în școli au fost respectate regulile sanitare mai bine decât în orice alte locuri.. cu excepția unităților sanitare, bazindu-mă pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ în raport cu orice alt tip de personal, mă pronunț cat se poate de clar în favoarea deschiderea școlii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare

Pot să vă spun că școala va începe cu prezență fizică în data de 13 septembrie. Am stabilit deja o întâlnire cu Consiliul Național al Elevilor pentru săptămâna viitoare în ziua de marți. Președintele Consiliului Național al Elevilor va avea statut de invitat permanent în comitetul interministerial pentru implementarea proiectului România educată, comitet condus de primul ministru al României în calitate de președinte și vicepreședinte fiind ministrul educației

Centre de vaccinare în școli: trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor astfel de centre în școală. Am discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acțiuni de prezentare a importanței procesului de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul conferinţei de presă de marţi.

Citeşte şi Rezultate titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: Procentul de promovare după contestaţii a crescut la 46%

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021- 2022

25- 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;23 decembrie 2021- 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;15 aprilie 2022- 1 mai 2022: vacanța de primăvară;11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.

Conform Ordinului de ministru nr. 3.243/5.02.2021 privind structura anului școlar 2021- 2022, cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie.

Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021,

Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021- 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire.

Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățământ, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare în timp scurt.