Ministrul Educaţiei s-a răzgândit în privinţa orelor de recuperare. Cu cât vor fi plătiţi profesorii

Elevii ar putea fi chemaţi să recupereze orele pierdute sâmbăta sau chiar în vacanţa de vară. Ministrul Educaţiei s-a răzgândit, însă, în privinţa plăţii orelor de recuperare. Profesorii nu vor mai fi plătiţi cu 500 de lei pe lună per elev, ci cu 200 de lei.

13 ian. 2021, 16:41
Ministrul Educaţiei s-a răzgândit în privinţa orelor de recuperare. Cu cât vor fi plătiţi profesorii

Ministrul Educaţiei s-a răzgândit în privinţa orelor de recuperare. Sorin Cîmpeanu a anunţat că profesorii vor fi plătiţi cu 200 de lei pe lună, per elev, deşi recent anunţase că dascălii vor primi 500 de lei

Ministrul Educaţiei s-a răzgândit în privinţa orelor de recuperare

„Plata orelor remediale pentru profesorii care se vor implica în predarea materiei pentru recuperare va fi de 200 de lei pe lună, per elev”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, potrivit Mediafax.

Elevii ar putea fi chemaţi la şcoală sâmbăta sau chiar în vacanţa de vară.

Reamintim că în Germania, elevii care nu au avut acces la internet au putut merge la şcoală. Autorităţile au lăsat unităţile de învăşământ deschise pentru cei care nu au avut de ce pe să înveţe.

„Diferenţa dintre ceea ce înseamnă Germania şi România sau Israel şi România revine la ceea ce înseamnă curajul asumării versus frica asumării, ăsta ar fi primul motiv. Multe şcoli, de fapt, pot să asigure resursele respective. Dar sigur că e mult mai confortabil să închidem tot, să tragem o linie, indiferent de consecinţe”, consideră Marian Staş.

Când se redeschid şcolile în România

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, spune că situaţia epidemiologică nu va permite deschiderea şcolilor pe 8 februarie.

„Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țară”, a spus Andreea Moldovan, potrivit digi24.


loading...