Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la Complexul Energetic Hunedoara: „S-ar fi dat nişte PRIME”

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat duminică că a trimis corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara, existând suspiciunea că au fost acordate prime pentru cei din conducerea companiei înainte de intrarea în insolvență.

10 ian. 2016, 13:21
Ministrul Energiei a trimis Corpul de Control la Complexul Energetic Hunedoara: „S-ar fi dat nişte PRIME”

„Am auzit că acolo s-au făcut niște plăti înainte de intrarea în insolvență, s-au și dat niște prime undeva în zona conducerii. Am trimis un corp de control. Acolo sunt niște lucruri care depășesc nivelul meu de înțelegere și ceea ce consider eu că este o atitudine corectă, morală și responsabilă. Cred că trebuie să ne asumăm cu toții o stare de lucruri, că aceasta este o situație care are un context istoric cert. Trebuie să punem punct. Situația în care ne aflăm este o realitate. Trebuie să spunem stop risipei, stop corupției, stop până la urmă amestecului între elemente de profesionalism și alte lucruri, politizare sau mai știu eu ce, și să invităm în acest context pe toți cei care cu adevărat vor să schimbe ceva și pot să o facă„, a precizat ministrul Energiei, la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

Tribunalul Hunedoara a admis, joi, cererea de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara, la solicitarea acestuia, urmând ca de punerea în practică a acesteia să se ocupe o firmă specializată din Craiova.

‘S-a admis cererea formulată de către debitoare (CEH, n.r.). S-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței împotriva debitoarei. Ca administrator judiciar provizoriu în prezenta cauză a fost desemnată Casa de Insolvență GMC SPRL Craiova’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Instanța a luat act de faptul că într-un alt dosar 18 firme au solicitat deschiderea procedurii de insolvență împotriva CEH și a hotărât conexarea celor două cauze. Cererile formulate de acești creditori devin declarații de creanță în prezenta cauză.

De asemenea, instanța a luat act de renunțarea la judecată a cererilor de deschidere a procedurii insolvenței depuse de alte opt firme din țară pentru datoriile pe care CEH le înregistrează față de acestea.

Hotărârea instanței de judecată poate fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvență (BPI).

Președintele Consiliului de Administrație (CA) al CEH, Aurelian Ghimpău, declara, la finalul lunii decembrie, că solicitarea Complexului Energetic Hunedoara de a fi deschisă procedura insolvenței se impunea, dacă se iau în considerare rezultatele economice ale companiei.

Potrivit acestuia, CEH are datorii de peste 1,2 miliarde de lei. În opinia președintelui CA al CEH, intrarea în insolvență poate proteja compania, în paralel cu o posibilă redresare economică a acesteia.