Ministrul Energiei i-a convocat pe şefii RADET şi ELCEN, după ce bucureştenii au rămas fără căldură

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, i-a convocat, marţi, pe reprezentanţii RADET şi ELCEN, la sediul ministerului, pentru discuţii privind furnizarea căldurii şi apei calde în Bucureşti, după mai multe probleme apărute în unele cartiere ale Capitalei.

05 ian. 2016, 13:28
Ministrul Energiei i-a convocat pe şefii RADET şi ELCEN, după ce bucureştenii au rămas fără căldură

„La solicitarea primarului general al Capitalei, Răzvan Sava, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a convocat marţi, 5 ianuarie, ora 17.30, la sediul ministerului, reprezentanţii RADET şi ELCEN pentru a clarifica situaţia furnizării agentului termic în Bucureşti. Discuţiile vor avea loc în contextul problemelor apărute la furnizarea agentului termic în unele cartiere din Capitală„, potrivit unui anunţ făcut de Ministerul Energiei.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a anunţat, luni, că furnizarea încălzirii şi apei calde în mai multe blocuri din Drumul Taberei şi Militari s-a făcut cu dificultate, din cauza parametrilor scăzuţi ai agentului termic livrat de Electrocentrale Bucureşti (ELCEN).

Regia a susţinut că a solicitat un debit de 4.200 de tone pe oră la o temperatură de 103 grade Celsius şi a primit 3.400 de tone pe oră la temperatura de 93 – 96 de grade Celsius.

ELCEN, controlat de stat, prin Ministerul Energiei, este producătorul şi furnizorul de agent termic pentru RADET, companie responsabilă de distribuţie la nivelul Capitalei. ELCEN are de recuperat de la RADET aproape un miliard de euro, din care 650 milioane euro reprezintă debitul principal (pentru marfa livrată), iar restul sunt penalităţi.

Electrocentrale Bucureşti a anunţat în decembrie că vrea să achiziţioneze servicii juridice privind acţionarea Primăria Bucureşti în instanţă, pentru neachitarea subvenţiei pe gigacalorie pentru populaţie, şi caută alternative la fuziunea cu RADET. Subiectele vor fi discutate de acţionarii ELCEN la 25 ianuarie.

CITEŞTE ŞI: Prima reacţie RADET în scandalul frigului din apartamente. Ce să faci pentru a NU plăti căldura pe care nu ai primit-o


loading...