Ministrul Energiei: Vom salva, într-un fel sau altul, Complexul Energetic Hunedoara de la faliment

Publicat: Vineri, 06 Mai 2016 17:42 // Actualizat: Vineri, 06 Mai 2016 17:42 // Sursa: romaniatv.net

Riscul de faliment în privința Complexului Energetic Hunedoara a existat încă de la început, dar, într-un fel sau altul, compania va fi salvată, fiind identificate deja soluții concrete, a declarat, vineri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

"Riscul de faliment în privința Complexului Energetic Hunedoara a existat încă de la început, din momentul în care Complexul, constatând acest lucru, a și solicitat instanței să îi ofere o protecție juridică, pentru a se putea restructura. Ceea ce instanța a constatat este că Hotărârea emisă de prima instanță trebuie rejudecată. Așteptăm motivarea instanței. Este foarte important să știm ce anume a stat la baza acestei opinii a Curții de Apel. Pot să fie o multitudine de motive. O să așteptăm să vedem care este motivarea. Ministerul (Energiei, n.r.) nu face decât să asigure că această companie continuă să funcționeze, că se va restructura. Pot să vă asigur că, într-un fel sau altul, noi vom salva Complexul Energetic Hunedoara, pentru că am anunțat deja că am identificat și soluții concrete. Cum o vom face din punct de vedere tehnic, cu ce instrumente legale, rămâne de văzut", a menționat ministrul Energiei.

Oficialul a adăugat, totodată, că ministerul de resort trebuie să asigure funcționarea Complexului Energetic Hunedoara și continuarea procesului de reformă pentru asigurarea securității energetice a României.

"Există un risc ca societatea să fie atacată prin alte demersuri din partea altor operatori economici cu privire la executarea unui tip de creanțe. Ceea ce noi facem este să asigurăm funcționarea ei și continuarea procesului de reformă, astfel încât să asigurăm securitatea energetică a României. Sigur, ne-am fi dorit să o facem în circumstanțe mai facile, fără să avem un proces juridic așa de sinuos", a mai spus Grigorescu.

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis marți apelul formulat de Sindicatul "Noroc Bun" Petroșani împotriva sentinței prin care Tribunalul Hunedoara a admis, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), aceasta fiind anulată și cauza trimisă spre rejudecare la instanța de fond.

Tribunalul Hunedoara admisese, în 7 ianuarie, cererea de intrare în insolvență a CEH, urmând ca, potrivit acestei instanțe, de punerea în practică a acesteia să se ocupe Casa de insolvență GMC SPRL Craiova.

În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajați la termocentralele Mintia și Paroșeni, precum și la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Complexul Energetic Hunedoara faliment ministrul energiei Victor Grigorescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 mai 17:57
... Riscul de faliment în privința Complexului Energetic Hunedoara a...
06 mai 17:49
...fel sau altul, compania va fi salvată, fiind identificate deja soluții concrete, a declarat, vineri, ministrul Energiei, Victor Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 17 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H