Ministrul Finanţelor: Vrem să REDUCEM numărul taxelor

Autoritățile intenționează să reducă numărul de taxe și să introducă o atmosferă de relaxare fiscală, însă trebuie mai întâi identificat rolul și impactul bugetar al fiecăreia, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu.

15 mart. 2014, 17:12
Ministrul Finanţelor: Vrem să REDUCEM numărul taxelor

Întrebată dacă intenționează să reducă numărul taxelor și impozitelor, ministrul de Finanțe Ioana Petrescu a răspuns: „Da. Avem de gând să facem asta și chiar înainte să știu că sunt ministrul Finanțelor am avut de gând să propun anumite măsuri în acest sens, acum am o mai mare putere de decizie”.

„Acum sunt în procesul de a identifica toate aceste taxe și chiar vreau să le identific. În prezent, mă uit exact care este impactul bugetar al fiecăreia din aceste taxe. Sunt 200 și ceva. Dacă le luăm și pe cele parafiscale… Mă uit la toate, dar trebuie identificat care este al fiecăreia (impactul – n.r.). Este un pic complicat de văzut, pentru că se duc mai multe într-un singur cont și, de aceea, nu pot să vă spun acum, dar asta fac. Deci, o dată impactul bugetar și nu toate se duc la bugetul de stat. Unele contribuie la buna funcționare a mai multor agenții și atunci trebuie știut care este rolul lor și dacă, într-adevăr, ele sunt necesare sau dacă doar plătim niște costuri administrative. Deci, sunt în procesul de identificare a acestor taxe, pentru că ar fi o idee bună să mai tăiem din ele, dacă se poate„, a explicat Ioana Petrescu, la Antena 3, potrivit Agerpres.