Ministrul Finanţelor, anunţ de Ultimă Oră despre pensii

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, preşedinte executiv al PSD, a declarat sâmbătă că sistemul de recalculare a pensiilor este "învechit şi foarte înţepenit", arătând că, din păcate, sunt oameni care în momentul în care li se va recalcula pensia "nu mai sunt pe această lume".

20 iul. 2019, 12:37
Ministrul Finanţelor, anunţ de Ultimă Oră despre pensii

„Ştiţi cum e şi cu recalcularea pensiilor. De ce omul care are dreptul la o pensie să aştepte un sistem învechit şi foarte înţepenit, de foarte multe ori, şi în multe situaţii să aştepte o recalculare de pensie? De ce nu noi, statul, să alocăm forfetar, să spunem, o sumă pe care am anticipa că ar fi cea corectă şi după ce pensia se va recalcula şi ştim exact cât e, să înceapă să se regleze, pentru că omul trebuie să primească astăzi cel puţin cât ar trebui să primească în urma unei recalculări de pensii. Oamenii nu au timp să aştepte. Din păcate, viaţa aşa este, sunt oameni care, în momentul în care pensia li se va recalcula, nu mai sunt pe această lume. Asta este viaţa, trebuie să fim foarte pragmatici. Atunci de ce să aştepţi? Tu, stat, ai greşit faţă de oameni, tu, stat, trebuie să plăteşti şi să asiguri fiecărui om ceea ce merită atunci când merită, nu peste nu ştiu cât timp când tu, stat, te sinchiseşti să acorzi acel drept. E o altă abordare, o altă logică pe care mi-aş dori tare mult să o văd în această ţară. Şi să fim noi, să facem ceea ce simţim”, a spus Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici a participat la conferinţa de alegeri a organizaţiei PSD Mureş alături de preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, şi secretarul general, Mihai Fifor.