Ministrul Finanţelor, nemulţumit că PFA-urile pot plăti CAS şi CASS doar la nivelul salariului minim

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că va rezolva problema inechității de plată a contribuției la sistemul public de sănătate și de pensii dintre salariați și persoane fizice autorizate. Noul Cod Fiscal, permite PFA-urilor să plătească CAS și CASS doar la nivelul salariului minim brut pe țară.

17 feb. 2018, 09:49
Ministrul Finanţelor, nemulţumit că PFA-urile pot plăti CAS şi CASS doar la nivelul salariului minim

„Astăzi, un salariat plăteşte contribuţie la cât câştigă, dar pe PFA – cu câştiguri uneori mult mai mari – se plăteşte la suma minimă, la 1.900 de lei. Este corect aşa? Nu e corect, şi lucrurile acestea se vor rezolva”, a declarat ministrul finanţelor.

El a mai spus că persoanele care au plătit, în ianuarie şi februarie, sume în plus după aplicarea noilor măsuri fiscale vor putea depune declaraţii rectificative astfel încât să-şi recupereze banii.

„Nimeni nu va avea de pierdut, nici cei care sunt acum în concedii medicale sau la care au fost deja tăieri din salarii. Contribuţiile vor fi plafonate la nivelul celor plătite în anul 2017, iar diferenţa respectivă se va recupera. Cei care sunt deja afectaţi vor putea depune declaraţie rectificativă, astfel încât să-şi recupereze sumele”, a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

Citeşte şi „Revoluţia fiscală” umflă facturile la întreţinere


loading...
Partenerii noștri