Ministrul Finanţelor, prima reacţie despre OUG legată de îngheţarea primelor şi a sporurilor şi prorogarea unor bonusuri

Ministrul Finanţelor a comentat informaţiile privind un posibil proiect de ordonanţă prin care salariile bugetarilor vor fi îngheţate în 2019.

06 dec. 2018, 12:03
Ministrul Finanţelor, prima reacţie despre OUG legată de îngheţarea primelor şi a sporurilor şi prorogarea unor bonusuri

Creşterea salariilor bugetarilor se va aplica şi anul viitor la fel ca şi majorarea punctului de pensie cu 15% de la 1 septembrie 2019, iar voucherele de vacanţă se vor da pentru toţi bugetarii la fel ca în 2018, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

“Aşa cum am spus, anul viitor salariile şi pensiile se vor lua cu siguranţă. Creşterea salariilor, conform Legii 153, se va aplica la fel, dar şi ceea ce am spus cu punctul de pensie de la 1 septembrie cu 15% se va aplica. În felul acesta facem bugetul pe 2019. În rest, acele prorogări de măsuri care s-au dat din 2010, respectivul domn (Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor n.r. ) ar trebui să ştie de ele şi trebuie să înţeleagă că se fac an de an, nu le facem noi acum special sau anul trecut, s-au făcut din 2010. (…) Chestia cu îngheţatul salariilor nu este nici corectă, nici reală,” a spus Teodorovici.

El a făcut aceste precizări în urma unor informaţii furnizate de preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, potrivit cărora în şedinţa de Guvern de vineri ar urma să fie aprobat un proiect de Ordonanţă prin care salariile bugetarilor vor fi îngheţate anul viitor, la nivelul lunii decembrie, iar voucherele de vacanţă nu se vor mai acorda. 

Teodorovici a precizat că acest proiect de Ordonanţă vine la pachet cu Legea bugetului de stat şi are mai multe măsuri printre care şi cea referitoare la plata orelor suplimentare, prin acordarea de zile libere, măsură care se ia din 2010.