Ministrul Finanţelor: "Salariu minim de 3000 de lei, scutire la plata Pilonului II"

Publicat: Sâmbătă, 09 Februarie 2019 14:14 // Actualizat: Sâmbătă, 09 Februarie 2019 14:14 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a precizat, vineri seara, că angajaţii din construcţii rămân asiguraţi, chiar dacă nu sunt obligaţi să plătească toate contribuţiile în următorii zece ani, iar o măsură precum un salariu minim brut peste cel standard poate fi cerută de alte domenii.

Salariul minim brut este de 3.000 de lei pentru angajaţii din construcţii, de la 1 ianuarie, iar aceştia sunt scutiţi de plata contribuţiilor la Pilonul II, pentru următorii zece ani.

„Asta înseamnă că statul preia sau scuteşte angajatorul de anumite obligaţii faţă de stat, dar, în schimb, acei angajaţi din zona de construcţii rămân asiguraţi, (...) tocmai pentru ca acel angajat să aibă minimum echivalentul a 500 de euro net în zona de construcţii", a spus Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Antena 3.

În schimb, de la începutul acestui an, salariul minim brut este de 2.080 de lei pentru toţi salariaţii, mai puţin cei cu studii superioare şi care au cel puţin un an de experienţă în domeniul studiat, pentru care va fi de 2.350 de lei.

Ministrul Finanţelor a precizat că se aştepta la solicitări de majorare a salariului minim brut peste nivelul standard şi din partea altor angajatori, precum cei din confecţii, iar în continuare aşteaptă solicitări din acest domeniu sau din altele.

„Dânşii să vină să se întâlnească în aceste structuri asociative, patronate, şi să vină concret cu un număr de puncte pe care să ceară Guvernului pentru ca ei ca industrie să prospere, să crească", a subliniat Teodorovici.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Eugen Teodorovici majorare salariu minim salariu constructii salariu minim
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 feb 13:11
Răspunde | Votează email 0 email
gica
.....SI DIN CE SA LE PLATEASCA ACESTE SALARII....?PLOUA CU BANI DE INVESTITII....?DACA SANT PE FONDURI ,INTAI BAGA MANA IN BUZUNAR PE MATERIALE ,,FORTA DE MUNCA SI ASTEAPTA....ASTEAPTA SA LE DECONTEZE AFIR,GUVERNUL....PRIMARIILE....NUMAI AGEAMII IN ACEST
GUVERN SI MAI ALES IN CTII...!
1
EUR
4.7619
RON
24 Feb
noapte -6 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H