Ministrul german al Justiţiei: Violenţele de la Koln împotriva femeilor au fost probabil planificate

Ministrul german al justiției, Heiko Maas, a declarat, într-un interviu în cotidianul Bild, că este foarte probabil ca violențele fără precedent de la Koln împotriva femeilor să fi fost coordonate și planificate, relatează duminică AFP.

10 ian. 2016, 12:21
Ministrul german al Justiţiei: Violenţele de la Koln împotriva femeilor au fost probabil planificate

„Când o asemenea hoardă se adună pentru a încălca legea, acest lucru pare, sub o forma sau alta, planificat. Nimeni nu mă va face să cred că nu a fost ceva coordonat sau pregătit”, a declarat Heiko Maas (social-democrat), potrivit Agerpres.

Citeşte şi Peste 370 de plângeri, depuse după agresiunile sexuale şi tâlhăriile din noaptea de Revelion, din Koln

Aproximativ 379 de plângeri au fost depuse până în prezent în legătură cu violențele din noaptea de Anul Nou de la Koln, dintre care 40 % pentru agresiuni sexuale, potrivit poliției.

În noaptea respectivă, zeci de bărbați, acționând în bande, au agresat femei în plin centrul orașului, în mijlocul unei mulțimi masculine de circa o mie de persoane.

„Trebuie să clarificăm urgent cum de s-au putut întâmpla astfel de acte”, a subliniat ministrul german.

Citeşte şi PROTEST VIOLENT împotriva imigranţilor, în Koln. Poliţiştii, atacaţi cu sticle şi petarde UPDATE

Chiar dacă sunt suspectați de către poliție și solicitanți de azil, ministrul a avertizat în legătură cu amalgamul cu toți refugiații care sosesc în țară. „Este hazardat să se facă o legătură între originea unei persoane și înclinația sa de a încălca legea”, a spus ministrul, adăugând că statisticile arată că refugiații „comit în proporție tot atâtea delicte ca și germanii”.