Raluca Prună: Faptul că Dragoş Tudorache a fost făcut „un nimeni” este absolut josnic

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat că aprecierile președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, la adresa noului ministru al Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, au fost 'absolut josnice', ea menționând în context că mai mulți membri ai Guvernului au devenit 'ținta unor atacuri foarte directe și lipsite de orice nuanță'.

11 sept. 2016, 12:39
Raluca Prună: Faptul că Dragoş Tudorache a fost făcut „un nimeni” este absolut josnic

„Faptul de a fi fost făcut ‘un nimeni’ de către cineva care a avut înalte funcții în statul român, cred că este absolut josnic. Dincolo de cariera pe care Dragoș Tudorache o are — și Dragoș Tudorache nu are nevoie de apărările mele—, cred că este o replică josnică. Și cred că este o replică care arată respectul unui om politic — care cred că e în politică din 1990 — față de un cetățean român. Dacă Dragoș Tudorache e tratat așa — când Dragoș Tudorache are un nume—, deci ca persoană e tratat așa, eu îndrăznesc să cred că orice român care are un nume și care n-a făcut o carieră politică și nu s-a învârtit în cercurile aerate ale politicii românești este pentru domnul Tăriceanu un nimeni. Ceea ce e grav”, a precizat ministrul Justiției, într-o emisiune difuzată duminică de Digi 24.

Ea și-a exprimat nedumerirea legată de faptul că la adresa membrilor unui Guvern tehnocrat sunt formulate multe atacuri la persoană, în condițiile în care Cabinetul a primit votul Parlamentului.

„Atacurile, în această perioadă care precede alegerile, poate că sunt puțin mai de explicat. Însă, atacurile acestea au existat încă de la început, au fost uneori mai subtile, după care, prin primăvară deja, au început să fie foarte directe și lipsite de orice nuanță. Din acest punct de vedere, pentru mine, este de neînțeles de ce un guvern de tehnocrați invitat într-o țară, într-un moment grav, ca să pregătească alegerile și să facă ceea ce poate să facă, potrivit competențelor sale, pentru această țară, de ce, în aceste condiții, un Guvern care a primit votul Parlamentului este atât de atacat, cu atacuri la persoană care mi se par că sunt absolut josnice uneori”, a precizat demnitarul.

Totodată, Raluca Prună a reiterat că îl va da în judecată pe fostul premier Victor Ponta, menționând că nu o va face pentru faptul că acesta a emis „judecăți de valoare” în baza cărora a numit-o „stalinistă, KGB-istă sau membră ISIS”, ci pentru calomnie.

„Îl dau în judecată pentru că a afirmat pe Facebook despre un primar, al cărui nume a fost dat acolo, că ar fi venit la mine în birou și ar fi făcut trafic de influență pentru ca eu să adopt o ordonanță, lucru care e neadevărat. (…) Îl invit în instanță și să arate probele… Am făcut pași concreți. Încă nu am depus cererea, dar discut cu avocații. Nu am avut timp să depun cererea”, a declarat Prună.

Ministrul a mai precizat că ar fi un lucru bun dacă unii membri ai Guvernului vor decide să candideze la alegerile parlamentare, deoarece „pot să aducă un aer proaspăt în niște partide politice” care nu s-au reformat deocamdată în mod semnificativ. Pe de altă parte, ea a subliniat că nu dorește să rămână în Guvern, dincolo de actualul mandat.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat pe 7 septembrie că nu a auzit de Dragoș Tudorache și că prin numirea lui Guvernul Cioloș devine ”mai puțin tehnocrat și mai mult politic”.

„Pentru mine este un nimeni. Despre un nimeni nu comentez nimic. N-am auzit de el, nu știu cine e, nu știu de unde vine. Am auzit că a lucrat pe la Bruxelles. Nu e o persoană cunoscută. Ce să comentez? Nu mă surprinde numirea”, a declarat Tăriceanu.