Ministrul Justiţiei cere anchetă în cazul demisiei de la DNA a procurorului Marius Iacob

Ministrul Justiției cere Parchetului General să facă cercetări în cazul cererii de demisie a procurorului-șef adjunct DNA, Marius Iacob, demisie care a stat câteva luni într-un sertar, timp în care procurorul Iacob şi-a desfăşurat activitatea în continuare.

05 aug. 2019, 08:01
Ministrul Justiţiei cere anchetă în cazul demisiei de la DNA a procurorului Marius Iacob

Ministrul justiției a sesizat procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru efecturea de cercetări în cazul cererii de demisie a procurorului-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Iacob, urmare a controlului dispus în baza Ordinului Ministrului Justiției nr.3/63452/443/P/2019 din 22.07.2019, se anunţă într-un comunicat MJ.

Ancheta internă la Ministerul Justiției a fost dispusă în regim de urgență, exact în ziua în care ministrul justiției a luat la cunoștință, urmare a solicitării formulate de redacția Lumea Justiției, conform căreia cererea de demisie a lui Marius Iacob, semnată încă din 19.03.2019, nu a fost trimisă Administrației Prezidențiale în vederea emiterii decretului prezidențial de încetare a mandatului funcției de procuror-șef adjunct, potrivit legii, se mai arată în comunicat.

La data de 24.04.2019, data preluării de către doamna Ana Birchall a mandatului de interimar la Ministerul Justiției, această lucrare figura în evidențele ministerului ca fiind rezolvată, mai precizează comunicatul.

Alături de sesizarea procurorului general interimar, ministrul justiției a dispus revocarea din funcție a directorului Direcției Resurse Umane, sesizarea comisiilor de disciplină, precum și o serie de măsuri pentru îmbunătățirea activității Ministerului Justiției.

Citeşte şi: Secţia pentru magistraţi deschide dosar penal pentru că Marius Iacob a ocupat ilegal funcţia de adjunct DNA timp de patru luni