Ministrul Justiţiei: Raportul MCV, în general, bun. S-au obţinut progrese în domeniul judiciar

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat miercuri că raportul privind MCV este în general unul bun, iar Comisia Europeană arată că în acest an s-au obținut progrese în domeniul judiciar.

27 ian. 2016, 14:02
Ministrul Justiţiei: Raportul MCV, în general, bun. S-au obţinut progrese în domeniul judiciar

Raportul așa cum este — în general un raport bun — se înscrie în seria ultimelor două rapoarte. (…) Comisia Europeană arată că în acest an s-au obținut progrese în domeniul judiciar. (…) În ansamblu, sistemul judiciar a continuat să dea dovadă de profesionalism„, a spus ministrul Raluca Prună, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Aceasta a adăugat, referitor la MCV, că „există premise destul de clare ca într-un orizont de timp apropiat să nu mai fie necesar”.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu, reacţie la raportul MCV: Chiar nu merge cu „punct şi de la capăt”

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a mai declarat că până la finalul lunii ianuarie va face evaluarea activității directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, urmând ca la 1 februarie să anunțe rezultatul acestei analize, scrie Agerpres.

Întrebată când va lua o decizie referitoare la șeful ANP, în condițiile în care și-a exprimat nemulțumirea cu privire la funcționarea acestei instituții, ministrul Prună a răspuns:

„Am spus că în cursul lunii ianuarie, în fiecare an, există o evaluare pe care ministrul Justiției o face directorului general al ANP. Mai am câteva zile și o să aveți curând vești de la mine. Pe 1 februarie o să aveți vești de la mine. Până pe 31, formal vorbind, pot încă să-mi fac evaluarea”.