Ministrul Lazăr Comănescu: Marcăm Ziua Naţională după o perioadă tumultuoasă, atât pe plan intern, cât şi extern

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, afirmă, într-un mesaj cu prilejul Zilei Naționale, că anul acesta 1 Decembrie este marcat "după o perioadă tumultuoasă și încărcată emoțional, atât pe plan intern, cât și pe plan extern".

30 nov. 2015, 19:10
Ministrul Lazăr Comănescu: Marcăm Ziua Naţională după o perioadă tumultuoasă, atât pe plan intern, cât şi extern

„1 Decembrie’, Ziua Națională a României, reflectă împlinirea dezideratului de libertate, unitate și demnitate națională al mai multor generații. Evenimentul istoric prin care s-a înfăptuit Marea Unire de la 1918 este aniversat de românii din întreaga lume ca simbol al actului de voință al poporului român. Conștienți fiind de adevăratele valori ce ne revin ca națiune, avem îndatorirea să le prețuim și să le promovăm cum se cuvine. Astăzi, poate mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la coeziune, dialog, încredere și respect. Ministerul Afacerilor Externe trebuie să acționeze eficient în interesul cetățenilor români și să proiecteze credibilitate și stabilitate”, spune ministrul Comănescu, în mesajul transmis luni, de către MAE.

Citeşte şi: Klaus Iohannis se va adresa românilor, de la Palatul Cotroceni, de ZIUA NAŢIONALĂ

Șeful diplomației ține să le transmită românilor de pretutindeni că „sunt cetățeni ai unui stat membru UE și NATO, care le apără interesele și drepturile”.

„Marcăm Ziua Națională după o perioadă tumultuoasă și încărcată emoțional, atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Comunitatea internațională se confruntă la acest final de an cu provocări majore, iar diplomației române îi revin obligația și responsabilitatea de a se implica activ în identificarea de soluții, în consonanță cu interesele României ca parte a familiei europene și euro-atlantice, la problematica tot mai complicată a relațiilor internaționale. Indiferent de complexitatea provocărilor, am convingerea că vom reuși, împreună, să găsim cele mai bune abordări, să transformăm situații incerte în oportunități, că vom continua să fructificăm tot ce am acumulat în cei 26 de ani de democrație și în cei 97 de ani de împlinire a României ca stat unitar, independent și modern. La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor!”, mai susține Comănescu, în mesaj.

Citeşte şi: Cioloş, MESAJ pentru ROMÂNI cu ocaziei Zilei Naţionale: Vrem o ţară cu care să ne MÂNDRIM şi pentru PREZENTUL ei