Ministrul Mediului, Attila Korodi: Doresc ca programul „Casa verde” să reînceapă

Attila Korodi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice a deschis, în această dimineață a XXI – a ediție a târgului de mediu Romenvirotec 2014. Expoziţia internaţională pentru tehnologii şi echipamente de protecţie a mediului, derulată sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice a reunit companii din România, Austria, Belgia, Germania, Italia, Portugalia şi Ungaria.

26 mart. 2014, 14:01
Ministrul Mediului, Attila Korodi: Doresc ca programul „Casa verde” să reînceapă

În mesajul de deschidere a târgului de mediu, ministrul Attila Korodi a subliniat faptul că „România trebuie să aibă o piaţă care să ofere soluţii tehnologice pentru protecţia mediului în vederea atingerii standardelor europene în acest domeniu. Țara noastră poate să aplice şi să atingă standardele în domeniul protecţiei mediului, dacă piaţa care ne oferă soluţii tehnologice este efervescentă, are capacitate financiară şi tehnologică de a implementa ceea ce noi credem că trebuie să facem pentru perioada următoare. Am ajuns la ora actuală, cu evoluţia tehnologiilor, prin implementarea strategiilor de dezvoltare durabilă, prin implementarea unei legislaţii europene coerente şi aplicate pentru a garanta standarde de viaţă corecte şi de calitate pentru cetăţenii europeni, ca tehnologiile pe care le folosim pentru a ne dezvolta să ne ajute ca activitatea noastră umană să fie din ce în ce mai mult ecofriendly„.

De asemenea, ministrul Mediului a adăugat, totodată, că există o nouă lege cadru în ceea ce privește managementul deșeurilor, lege care „ne obligă să regăndim o serie de Hotărâri de Guvern sau Ordine de Ministru, venind cu îmbunătățiri semnificative: vom deschide noi domenii pe deşeuri, cum ar fi de exemplu domeniul deşeurilor din industria de construcţii”.

În discursul său, ministrul Mediului a subliniat faptul că „Administraţia Fondului de Mediu este veriga cea mai importantă pentru noi, Ministerul Mediului, prin care putem să facem ca, pe câteva domenii-nişă, să lărgim posibilitatea de a crea noi oportunităţi de afaceri. Doresc ca programul „Casa verde” să reînceapă. Programul care viza persoanele fizice să intre din nou pe rol şi zeci de mii de familii din România să spună că, nu numai din punct de vedere al constrângerilor legislative, dar şi din punct de vedere al avantajelor provenite din utilizarea acestor tehnologii, se fac paşi”.

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice este prezent la Romenvirotec cu un stand propriu, unde vor fi prezentate proiectele şi programele aflate în derulare, iar specialiştii instituţiei vor răspunde vizitatorilor pe întreaga durată a evenimentului. Pentru cei mici, în cadrul ROMENVIROTEC este amenajat un colț special, „Micul Ecologist”, unde se vor desfășura numeroase activități, concursuri și mini-scenete prin care copiii vor învăța despre importanța protejării mediului înconjurător.

De asemenea, pe parcursul celor patru zile de eveniment vor avea loc sesiuni de conferinţe ce au ca teme subiecte actuale din domeniul protecţiei mediului atât din România, cât şi din străinătate.