Ministrul Mediului: Se vor face investiţii în interiorul siturilor protejate Natura 2000

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat miercuri că în anii următori se vor continua investiţiile în infrastructura de mediu, se va continua în ritm alert consolidarea digurilor şi barajelor pentru prevenirea inundaţiilor şi, în premieră, se vor face investiţii în interiorul siturilor protejate Natura 2000.

10 apr. 2014, 05:52
Ministrul Mediului: Se vor face investiţii în interiorul siturilor protejate Natura 2000

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, s-a întâlnit miercuri, 9 aprilie 2014, la sediul MMSC, cu Excelența Sa Philippe GUSTIN, ambasadorul Franței în România.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte legate de relațiile bilaterale dintre cele două țări, precum și teme europene de actualitate. Cei doi oficiali au apreciat, în mod egal, buna colaborare în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două țări, precum și faptul că statul francez a pus la dispoziția României expertiza pe care o deține în domeniile gestionării deșeurilor, canalizării etc.

Temele europene discutate au vizat perioada de alocare financiară 2014-2020, cu referire la prioritățile MMSC pe parte de proiecte, pachetul Energie – Climă și Conferința de la Paris, din 2015.

Ministrul român al Mediului a făcut cunoscută intenția MMSC de a lucra foarte mult, în perioada următoare, la pachetul legislativ din domeniul gestionării deșeurilor, subliniind, în acest context, importanța și utilitatea experienței specialiștilor francezi.

„În privința exercițiului financiar 2014-2020, prioritățile MMSC nu se schimbă, vom continua investițiile în infrastructura de mediu – epurarea apelor uzate și alimentarea cu apă potabilă, managementul integrat al deșeurilor. Se va continua într-un ritm alert partea de consolidare a digurilor / barajelor pentru protejarea împotriva inundațiilor și vom acorda o atenție deosebită decontaminării siturilor poluate istoric. De asemenea, va exista un capitol dedicat protejării și refacerii biodiversității în contextul implementării Rețelei Natura 2000. Un element de noutate va fi faptul că se vor face investiții și în interiorul siturilor Natura 2000, în infrastructura de susţinere a managementului siturilor, pe lângă aprobarea Planurilor de Management”, a subliniat ministrul Korodi.

Cu acest prilej, ministrul Attila Korodi a transmis, prin intermediului Excelenței Sale, felicitări doamnei Ségolène Royal, pentru recenta numire în funcția de ministru al Mediului și Energiei din Republica Franceză.

Totodată, Attila Korodi a reiterat sprijinul pentru organizarea de către Franţa a Conferinţei Părţilor la Convenţia Cadru a ONU privind Schimbările Climatice din 2015. Ambasadorul francez a mulţumit României pentru susţinerea acordată în momentul depunerii candidaturii Franţei pentru găzduirea conferinţei mai sus menţionate, la Paris.