Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre pensiile speciale. „Mi se pare normal ca această reformă să fie făcută”

Marius Budăi (PSD), ministrul Muncii, a anunţat că fiecare minister cu pensii de serviciu va trebui să aplice reforma aferentă pentru sistemul propriu.

19 ian. 2022, 20:35
Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre pensiile speciale. „Mi se pare normal ca această reformă să fie făcută”

Ministrul Muncii a vorbit despre soluţiile pe care guvernanţii le iau în calcul privind pensiile speciale pe care PNL ar vrea să fie eliminate.

„Tot în acel memorandum (privind acordul cu Banca Mondială, n.r.) am introdus – nu neapărat în mod nominal – miniştrii ministerelor de resort care au indemnizaţii şi pensii de serviciu stabilite şi plătite în baza unor legi speciale, pentru că mi se pare normal ca această reformă să fie făcută de fiecare minister de resort.

Ministerul Muncii să facă reforma pentru sistemul public de pensii şi fiecare minister de resort în parte să vină cu reforma aferentă sistemului lui”, a spus Marius Budăi, potrivit Antena3.

Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre pensiile speciale. „Trebuie să avem încheiat acordul cu Banca Mondială”

De asemenea, ministrul Muncii a explicat că sunt purtate discuţii cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene pentru formarea unor comisii tehnice, în aşa fel încât să fie semnat un acord de furnizare de servicii de consultanţă.

„În luna decembrie am aprobat un memorandum în Guvern şi în acel memorandum este un calendar care prevede că până la sfârşitul lunii februarie anul acesta trebuie să avem încheiat acordul cu Banca Mondială, care priveşte acea consultanţă privind legea pensiilor, dar şi legea salarizării. (…)

Purtăm discuţii zilnice, aproape, în paralel cu reprezentanţii Comisiei Europene, dar şi cu reprezentanţii Băncii Mondiale. Suntem la nivel de constituire de comisii tehnice, discuţii, astfel încât acordul pentru furnizarea de servicii să fie semnat, aşa cum a fost aprobat în memorandumul din decembrie, adică până la sfârşitul lunii februarie”, a afirmat Marius Budăi, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre desfiinţarea pensiilor speciale. „Prin PNRR se desființează. Totul va fi pe contributivitate”

Săptămâna trecută, Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a declarat că actuala coaliţie de guvernare PNL – PSD – UDMR trebuie să rezolve problema pensiilor speciale.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, consideră că este nevoie de eliminarea pensiilor speciale deoarece toate pensiile trebuie plătite „pe contributivitate”. Liberalul i-a luat apărarea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, spunând că nu a avut de ales în momentul în care a decis majorarea pensiilor şi salariilor magistraţilor.

Citeşte şi: Rareş Bogdan insistă cu eliminarea pensiilor speciale. „Trebuie plătite toate pe contributivitate”