Ministrul Muncii, anunţ despre plata întârziată a pensiilor. PSD îi cere demisia

Publicat: Duminică, 12 Ianuarie 2020 08:29 // Actualizat: Duminică, 12 Ianuarie 2020 11:01 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, sâmbătă seară, că băncile au făcut plăţile pensiilor, iar ultimele plăţi se vor face luni în timp ce Poşta a livrat deja aproape de jumătate din pensiile la domiciliu.

UPDATE. Senatorul PSD Liviu Pop îi cere demisia ministrului Muncii, Violeta Alexandru, după anunțul din toiul nopții. 'Dacă doamna ministru și-ar fi anunțat demisia, era mult mai bine pentru pensionari și pentru ministerul Muncii. Să vii sâmbătă seară și să spui asemenea lucruri reprezintă un gest clar de incapacitate de guvernare. Propunerea mea este să își dea onest demisia. Tot ceea ce dânsa și premierul fac este de a induce nesiguranță în rândul pensionarilor.'

'Nici majorarea de 40% din 1 septembrie 2020 nu va fi posibilă pentru că vor anticipate. Dacă vor asta, să își dea demisia în bloc! Să vină alt Guvern pentru că actualul Guvern și ministru este total incompetent și pierdut în exercițiul ministerului Muncii!' a declarat senatorul Liviu Pop, într-o intervenție telefonică la România TV.

"Băncile au făcut plăţile pensiilor. Ultimele plăţi se fac luni. S-a putut, deci, face plata imediat, nu după 2 zile. Da, am ţinut să se facă plăţile cât mai repede după această perioadă de sărbători. Mă bucur că am atins obiectivul de a începe plăţile până în acest week-end. Puteam să mă rezum la comunicări seci gen: nu avem ce face, au fost multe zile libere. Dar, îmi pasă. Le mulţumesc mult pensionarilor care mi-au confirmat acest lucru", a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Plata alocaţiilor, întârziată în luna ianuarie 

Potrivit acesteia, Poşta a livrat deja aproape de jumătate din pensiile la domiciliu. "Se lucrează şi la acest sfârşit de săptămână. Până la jumătatea săptămânii viitoare, se acoperă toate adresele, dacă persoanele sunt la domiciliu", a mai anunţat ministrul Muncii.

Aceasta îşi încheie postarea cu mesajl: "Respectul meu pentru pensionari se vede prin fapte. Mai puţine vorbe şi mai multă treabă. Se poate! Închei o zi în care am mişcat lucrurile. Puţin dar eficient".

Compania Naţională Poşta Română a anunţat luni că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala din cauză că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române, începând cu 7 ianuarie, "aşa cum se întâmplă la fiecare început de an", iar pensionarii îşi vor primi drepturile băneşti între 10-20 ianuarie.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni seară, că pensiile vor fi plătite, chiar dacă va exista o întârziere de 3-4 zile, cauzată de zilele libere.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 ian 19:26
Răspunde | Votează email 0 email
Horia Ballint
Aceasta doanmna pedelista care isi spune liberala si care este Ministrul Muncii, infractoarea Violeta Alexandru, minte cu nerusinare. PENSIILE NU AU FOST PLATITE. Mama mea are ziua de pensie pe data de 5 ale lunii ( de multe ori in timpul guvernarii PSD , postasul a adus pensia si in data de 4) . Ei bine, astazi suntem in 12 ianuarie seara si mama mea inca nu a primit pensia.. Deci deja este o saptamana intarziere... si precum mama mea sunt toti pensionarii din orasul Oradea. Am inteles de la Posta faptul ca nu le-au fost virati bani si ca abia din 13-14 o sa inceapa distribuirea pensiilor asa ca la unii PENSIONARI CARE AU LUCRAT O VIATA, BANII vor ajunge abia in data de 25-26.. ASA CEVA NU A MAI FOST IN ROMANIA.. DEMISIA INCOMPETENTO DE VIOLETA ALEXANDRU!
12 ian 13:26
Răspunde | Votează email 0 email
amar
.Doamna Ministru ¨Violeta Alexandru multă sănătate și putere de muncă . cu stimă și respect pentru tot ce faceți , dar vedeți ce fel de oameni este în jurul nostru .Oameni de paie de cea mai joasă speță plătiți în stradă de Iohannis formațiea rezist plătiți din banii noștri care vine de la Băsist .
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H