Ministrul Muncii, anunţ despre plata întârziată a pensiilor. PSD îi cere demisia

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, sâmbătă seară, că băncile au făcut plăţile pensiilor, iar ultimele plăţi se vor face luni în timp ce Poşta a livrat deja aproape de jumătate din pensiile la domiciliu.

12 ian. 2020, 06:29
Ministrul Muncii, anunţ despre plata întârziată a pensiilor. PSD îi cere demisia

UPDATE. Senatorul PSD Liviu Pop îi cere demisia ministrului Muncii, Violeta Alexandru, după anunțul din toiul nopții. ‘Dacă doamna ministru și-ar fi anunțat demisia, era mult mai bine pentru pensionari și pentru ministerul Muncii. Să vii sâmbătă seară și să spui asemenea lucruri reprezintă un gest clar de incapacitate de guvernare. Propunerea mea este să își dea onest demisia. Tot ceea ce dânsa și premierul fac este de a induce nesiguranță în rândul pensionarilor.’

‘Nici majorarea de 40% din 1 septembrie 2020 nu va fi posibilă pentru că vor anticipate. Dacă vor asta, să își dea demisia în bloc! Să vină alt Guvern pentru că actualul Guvern și ministru este total incompetent și pierdut în exercițiul ministerului Muncii!’ a declarat senatorul Liviu Pop, într-o intervenție telefonică la România TV.

„Băncile au făcut plăţile pensiilor. Ultimele plăţi se fac luni. S-a putut, deci, face plata imediat, nu după 2 zile. Da, am ţinut să se facă plăţile cât mai repede după această perioadă de sărbători. Mă bucur că am atins obiectivul de a începe plăţile până în acest week-end. Puteam să mă rezum la comunicări seci gen: nu avem ce face, au fost multe zile libere. Dar, îmi pasă. Le mulţumesc mult pensionarilor care mi-au confirmat acest lucru”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Plata alocaţiilor, întârziată în luna ianuarie 

Potrivit acesteia, Poşta a livrat deja aproape de jumătate din pensiile la domiciliu. „Se lucrează şi la acest sfârşit de săptămână. Până la jumătatea săptămânii viitoare, se acoperă toate adresele, dacă persoanele sunt la domiciliu”, a mai anunţat ministrul Muncii.

Aceasta îşi încheie postarea cu mesajl: „Respectul meu pentru pensionari se vede prin fapte. Mai puţine vorbe şi mai multă treabă. Se poate! Închei o zi în care am mişcat lucrurile. Puţin dar eficient”.

Compania Naţională Poşta Română a anunţat luni că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala din cauză că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române, începând cu 7 ianuarie, „aşa cum se întâmplă la fiecare început de an”, iar pensionarii îşi vor primi drepturile băneşti între 10-20 ianuarie.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni seară, că pensiile vor fi plătite, chiar dacă va exista o întârziere de 3-4 zile, cauzată de zilele libere.