Ministrul Muncii anunţă întârzieri mari la recalcularea pensiilor

Publicat: Joi, 28 Noiembrie 2019 12:45 // Actualizat: Joi, 28 Noiembrie 2019 13:33 // Sursa: romaniatv.net

Violeta Alexandru a susţinut într-o conferinţă de presă că au rpmas peste 8000 de dosare în întârziere, cele mai mari probleme fiind în Alba Iulia şi Capitală.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat joi, într-o conferință de presă despre situația întârzierilor dosarelor de recalculare a pensiilor, că cele mai mari probleme sunt în județele Alba și București și că ea „înclină" să creadă că a fost o strategie PSD de întârziere a recalculării pensiilor pentru că acest lucru ar fi presupus majorarea unor pensii și guvernul social-democrat nu dorea să-și asume acele cheltuieli.

Ludovic Orban, anunţ despre majorarea pensiilor: "Vom face o evaluare foarte serioasă"

"Scurta prezentare a rezultatelor la care am ajuns. La doua saptamani de la prima situatie ceruta Casei Nationale de Pensii privind intarzierile dosarelor de recalculare a pensiilor, o situatie semnalata de mii de pensionari, rezultatele demersului este ca numarul a scazut la jumatate. Fata de 14.452 dosare cu termene mult depasite fata de cele 45 de zile prevazute in lege, am ajuns la 8.767 azi", a zis ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a spus ca cele mai grave probleme sunt in Alba Iulia si in Capitala. "Inclin sa cred ca problema fiind cunoscuta de mai multa vreme, sunt dosare intarziate de peste un an, a fost o strategie deliberata de a se prelungi perioada tocmai pentru ca urmeaza sa fie implicatii financiare pe care PSD nu vrea sa si le asume", a declarat ministrul muncii.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, face un apel la preşedintele Casei Naţionale de Pensii, să-şi lămurească situaţia, acesta aflându-se în concediu medical de mai multe săptămâni, precizând că va discuta cu premierul Ludovic Orban despre acest lucru. Alexandru a menţionat că are trei variante pentru această funcţie.

“Fac un apel la preşedintele încă în exerciţiu al Casei Naţionale de Pensii să-şi lămurească situaţia. Domnia sa a intrat brusc în concediu când eu am devenit ministru şi am început să cer informaţii cu privire la situaţia întârzierilor în recalcularea pensiei. La început au fost câteva zile, a intrat în concediu medical, sunt un om respectuos care nu are o atitudine de lipsă de înţelegere faţă de astfel de momente prin care trece cineva”, a declarat Violeta Alexandru, joi, într-o conferinţă de presă.

Ministrul crede că, prin acest concediu prelungit, şeful Casei de Pensii caută să fugă de responsabilitate.

”Cu toate acestea, înclin să cred că, prin concediul prelungit pe care îl tot cere, caută să fugă de responsabilitate în ceea ce priveşte rezultatele evaluării pe care am făcut-o şi mai ales în ceea ce priveşte faptul că îi cer explicaţii inclusiv ca urmare a semnalelor pe care le primesc de la pensionari. Sunt practici diferite de lucru în casele locale de pensii pe care le doresc explicate de către conducerea Casei Naţionale de Pensii, iar concediul prelungit al domnului preşedinte mă pune în situaţia de a obţine informaţiile relativ greu, respectiv mă pune în situaţia de a nu putea să discut în mod responsabil cu cineva care a gestionat acest sistem înaintea venirii mele în funcţia de ministru”, a mai spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a menţionat că va discuta cu premierul despre această situaţie.

“Prin urmare, voi discuta cu premierul cu privire la această situaţie în cazul în care domnul preşedinte, căruia din câte ştiu îi expiră ultimul concediu medical la sfârşitul acestei săptămâni, nu va lua singur o  decizie privind continuarea activităţii în fruntea Casei Naţionale de Pensii”, a mai afirmat ministrul. 

Întrebată cine va fi noul şef al Casei de Pensii, Violeta Alexandru a răspuns: “Nu am încă o persoană în minte pe care să o comunic public, am mai multe variante, am trei variante pe care le voi prezenta a premierului, sunt persoane care au experienţă, respectiv m-au convins în ceea ce priveşte modul în care vor aborda lucrurile în Casa Naţională de Pensii, dar în lipsa unei decizii privind care dintre aceste persoane ar fi cea mai potrivită, o decizie pe care o va lua domnul premiere pe baza inclusiv a punctelor mele de vedere şi a altor informaţii pe care domnia sa le poate accesa, vă voi comunica numele persoanei. Intenţioneaz să fac o schimbare la nivelul conducerii Casei Naţionale de Pensii şi îndată ce se va lua decizia, vă comunic”.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
legea pensiilor Ministrul Muncii pensii recalclulare pensii Violeta Alexandru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H