Ministrul Muncii dă asigurări că însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi îşi vor primi indemnizaţiile

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi nu vor rămâne fără plată, oficialul afirmând în acest sens că se centralizează solicitările venite din partea primăriilor şi Consiliilor Judeţene.

19 sept. 2019, 17:39
Ministrul Muncii dă asigurări că însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi îşi vor primi indemnizaţiile

Ministrul Muncii a fost întrebat de jurnalişti despre declaraţii ale unor primari care susţin că nu mai dispun de bani pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap.

„În acest moment, la Ministerul de Finanţe se centralizează solicitările primăriilor şi consiliilor judeţene din toată ţara. Sunt primării care au bani până la sfârşitul anului şi cu sprijinul Consiliului Judeţean. Este un articol şi un alineat în lege unde şi primăriile se pot ajuta şi se pot adresa Consiliului Judeţean până la rectificarea pe suma defalcată din TVA să solicite sprijin pentru aceste plăţi. Deci, sub nicio formă nu vor rămâne însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi fără plată”, a răspuns ministrul Muncii.