Ministrul Muncii: „Dacă vine la guvernare, PNL va tăia din pensii”. Cu cât a crescut pensia medie reală

Marius Budăi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, a vorbit sâmbătă seara, la România TV, despre creşterea pensiei minime şi a acuzat PNL că vrea să taie din pensii.

26 ian. 2019, 19:19
Ministrul Muncii: „Dacă vine la guvernare, PNL va tăia din pensii”. Cu cât a crescut pensia medie reală

Avem o comparaţie făcuta, între decembrie 2016 şi decembrie 2018. Pe această comparaţie avem o creştere a pensiei minime de asigurări sociale de 26,7%, adică de la 931 lei in 2016 la 1.180 lei în decembrie 2018. Dacă mergem mai departe cu calculul, dacă indicele preturilor de consum a fost de 6,8% în această perioadă, pensia medie reală a suferit o creştere de 19,9%. Punctul de pensie era atunci 871 lei, acum este 1.100 lei, iar din septembrie va fi 1.265 lei„, a declarat ministrul Marius Budăi, la România TV, pe tema creşterii pensiilor.

Referitor la acuzele PNL, că prin măsurile luate practic în primele şapte luni guvernul îngheaţă punctul pe pensie în condiţiile în care preţurile şi euro au crescut, Marius Budăi a spus: „Observ cu îngrijorare că PNL nu mai iese din logica tăierii pensiilor și salariilor nici la atâta timp după ce au făcut-o şi, ne aducem aminte, i-au adus pe români în pragul disperării. Cei care aruncă cu astfel de declaraţii sunt aceeași cu cei care au tăiat. Sunt sigur că vor tăia pensii şi salarii. Ei au avut declaraţiile lor, cu  asta lucrăm. În 2017 şi 2018 colegii nostri de la PNL au declarat că am mărit salariile şi pensilei nesustenabil şi nu o să avem bani să le plătim. Nu s-a întâmplat. Simplă concluzie, dacă vin la guvernare vor tăia„.