Ministrul Muncii, declaraţie controversată: „În societatea românească există tendinţa de a munci cât mai puţin” VIDEO

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în societatea românească există tendința de a munci cât mai puțin.

09 ian. 2020, 10:15
Ministrul Muncii, declaraţie controversată: „În societatea românească există tendinţa de a munci cât mai puţin” VIDEO

Declaraţia ministrul Muncii a venit în contextul dezbaterii legate de posibilitatea creşterii vârstei de pensionare la 70 de ani. Violeta Alexandru spune că este departe de a lua măsuri concrete, ea motivând că a sesizat o reticenţă de munci chiar şi în rândul celor care nu au atins actuala vârstă legală de pensionare de 65 de ani.

Citeşte şi 2020, ultimul an în care se acordă pensii anticipate. Ce se întâmplă din 2021

Şi eu am semnale în sensul că simt că în societatea românească oamenii vor sa se pensioneze cat mai devreme. Multi din cei care sunt apropae de vârsta pensionării îşi pun problema să se pensioneze cât mai devreme.

Există o tendinţă în societatea românească de a munci cat mai putin. Cred că trebuie o justă măsură pentru a da într-adevăr posibilitatea celor care doresc, dar în acelaşi timp de a ţine cont de o tendinţă pe care o văd şi eu în societate, de aceea nu mă grăbesc să iau decizii în lipsa unei discuţii„, a spus ministrul Violeta Alexandru, comentând semnalele negative apărute în mediul online cu privifre la dezbaterea legată de vârsta de pesnionare.